Måndag- mörkt eller halvmörkt, who cares?

Konstaterade i morse när jag körde till jobbet att det var ”halvmörkt” i stället för becksvart ute men skillnaden är för mig egentligen noll.

Jag hade mycket hellre velat att det var ljust sent på eftermiddagen/ kvällen när man har slutat jobbet och kanske vill rida ut eller gå ut och gå med sin hund.

Ja, ja…det är som det är….

Kreon fick i alla fall ett dressyrpass i ridhuset på morgonen och han kändes faktiskt lite seg när jag började trava.

Han skrittar ALLTID ganska sakta (om man jämför med den energi han får därefter) i början av våra ridpass men idag travade han också ganska låååångsamt och det tog ett tag innan hans vanliga självgående kom igång.

Jag misstänker att det kanske är den fortsatta pälssättningen i kombination med igångsättning efter flera veckors vila som kanske påverkar honom och ska öka på fodret lite.  Kreon får ju i princip inget kraftfoder alls (½kg havre) så lite mer kan jag nog ge samt även öka lucernmängden.

Annars känns Kreon jättefin och lika ridbar som alltid och det är ett sant nöje att rida honom.

Jag jobbar vidare med övergångar och tempoväxlingar, tänker på formen och att inte sitta med för långa tyglar. Gjorde lite skolor idag och påmindes om att slutan för höger skänkel görs bättre som förvänd sluta så jag tränade den mest så.

Några byten blev det också och nu gör jag bytet åt det svåra hållet utmed långsidan och först när Kreon är helt rak vilket fungerar mycket bättre än om jag vänder snett igenom då han oftast vet vad som komma skall och börjar ”banana iväg” .

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>