Fredag- hit och dit-galopp

Eftersom jag inte red igår längtade jag lite extra till dagens ridpass (sa Birgitta 12 år) och jag blev inte besviken.

Även om Kreon får lite idéer då och då så är han på det stora hela jättehärlig att rida och jag bryr mig inte sååå mycket om hans påfund då jag oftast tror eller vet vad de beror på.

Idag var det åter idén att inte gå fram och och gå RAKT i högergaloppen utan det skulle bromsas så som jag gör när det handlar om piruettförberedande arbete och helst ville Kreon gå i sluta utmed långsidorna om han då alltså inte fick hoppa innanför spåret i sin egenpåhittade piruett.

När sådant här händer TROR jag att det beror på att jag tidigare har gjort liknande övningar ( i detta fallet byten)  och då får Kreon någon hang-up kring detta.

Så idag blev det inga byten alls utan tvärtom ganska mycket förvänd galopp och också korrigering av högergaloppen på så sätt att jag red öppna när Kreon ville gå i sluta och att jag drev på mer än vanligt och red mellangalopp när Kreon ville gå i samlad galopp.

Det är ju ett känsligt djur som man får lirka med och lura, berömma med rösten men undvika för kraftiga hjälper på eftersom det då kan få motsatt effekt, Kreon blir bara arg och lyssnar inte.

Idag försökte jag få till en lika fin trav som sist genom att mestadels rida på en 20 meters-volt och variera mellan arbetsgalopp, förvänd dito, arbetstrav och korta repriser med mellantrav- fram och tillbaka. När jag red den förvända galoppen red jag även lite på spåret för att det inte skulle bli för svårt och jag märkte att den samling jag fick där hjälpte mig när jag sedan gick över till trav; då var Kreon redan bättre på bakbenen så att säga.

Noterade även idag att Kreons päls har växt ut oroande mycket och med tanke på hur svettig han ändå blev så måste jag klippa honom tämligen omgående.

Idag var det ändå 8 grader på morgonen och med tät päls i ett hyfsat varmt ridhus (jag rider i enbart långärmad tröja) så är det inte konstigt att han blir varm men jag vill inte heller ”plåga” honom med detta i onödan.

Kreon invigde sitt tomteschabrak idag 🙂

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>