Lördag- då var det dags igen

Som synes på bilden var det alltså dags att klippa till Kreon igen :).

Som tur är så är han mycket snäll och står stilla för jag tycker verkligen att det är drygt som det är. Idag klippte jag även benen, ner till framknäna och haserna i alla fall men lämnade faktiskt kvar en ”sadelplätt” eftersom jag kom ihåg att Kreon blev lite skavd där efter den andra klippningen förra vintern (samma sak med Archie faktiskt).

Till huvudet använda jag min lilla Oster klippmaskin och hur jag en gång i tiden orkade klippa hela hästar med denna sax övergår mitt förstånd men nöden hade väl ingen lag antar jag.

Kreon svettas kopiöst i huvudet och var fortfarande blöt i pannan efter dagens ritt så jag fick inte bort alla hår så jag får väl ge mig i kast med detta projekt imorgon igen tänker jag.

Ridningen ja…den ägde idag rum på gräsbanan och jag undrar om det inte är den sista gången jag är där för i år.

Det myckna regnandet har gjort gräset lite halt och jag märkte att Kreon var lite försiktig när han galopperade och att det är lätt att benen far iväg om hästen skulle hoppa till.

Men det har varit skönt att kunna utnyttja även denna bana så länge, variation är ju bra för både psyke och hästens fysik och att bara rida i ridhuset tror jag inte på.

Annars har det blivit lite lövräfsning idag och jag skakade även ner de sista äpplena från vårt träd.

Roligt att ni verkar uppskatta Ullareds-bilderna förresten :)!

Jag ser på statistiken att ni har varit inne och läst idag som aldrig förr :). Får kanske åka dit oftare- kanske kan få någon att sponsra mig med pengar så att jag kan handla ännu mer och visa er :)!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Du kan ju sätta upp en FB sida och be om Ullareds-crowd funding! *flin*
    Härligt m nyklippt häst!

    Svara
  2. Lina

    Apropå äpplen har jag gjort din äppelpaj som är huuuuur gooood som helst! Så tack för receptet!!!

    Svara
    • Birgitta

      Vad roligt att läsa. Det finns ju säkert tusen mer avancerade recept men det är just det som är grejen med mitt- att man kan göra den när man har brått, inte så mycket ingredienser hemma och ingen lust att stå och ”fibbla” för mycket. Passar mig utmärkt.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>