Torsdag- precis som jag ville

Ja, dagens semesterdag blev precis som jag ville!

Jag kunde ta en lång promenad med Soya i dagsljus :), jag hann skritta ut med Kreon i en timme och jag plockade några ton äpplen i min grannes trädgård. Mission completed med andra ord och som bonus hittade jag lite roliga (?) bilder på nätet som jag tänkte publicera på bloggen. Bra dag!

Hittade nya promenadvägar under dagens vandring med Soya i blåsten.

Tråkigt nog såg jag även flera sådana här skyltar medan jag gick- jättesynd för det hade verkligen varit bra om man även hade fått rida där. Vi är ju inte bortskämda med bra ridvägar kring stallet tycker jag så varje liten extra grässtump och/ eller stig hade varit välkommen.

Men men…får man inte rida där så får man inte….jag såg faktiskt färska hovspår men skulle själv aldrig våga trotsa just ridförbud- det vore väldigt tråkigt om man gjorde sig ovän med markägarna och jag får förutsätta att skyltarna finns där av en orsak.

Idag har Muppis stiftat bekantskap med en ny uteridningskamrat- boxgrannen Landmann.

Jag väljer ju bara mycket snälla hästar som ridsällskap och Landmann tillhör definitivt denna kategori.

Enda gången Kreon slog Landmann på fingrarna var när de skulle passera en jättevattenpöl- medan Landmann tvekade vadade Kreon oförskräckt i men annars var han (Kreon) nog mycket glad över att…..

…..kunna söka skydd bakom Landmann vid minsta tvekan.

Ja, nu när vårt eget äppelträd har släppt alla sina miljoner äpplen som dessutom nästan alla ligger i Kreons mage (och några i min frys i väntan på att förvandlas till äppelkakor) var det dags att vittja grannens träd.

Grannens äpplen är väldigt ”trä-aktiga” 🙂 med ett hårt skal men då lär de hålla länge också tänker jag och Kreon har ytterligare några veckors glufsande framför sig.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgitta

    Tja…vare sig de ”gäller” eller inte så vill jag inte göra mig ovän med markägaren. Jag känner också att jag har ett ansvar gentemot ”mina” stallägare- vill inte göra problem för dom genom att rida på mark som deras grannar uppenbarligen inte vill att man ska rida på.
    Hade jag haft eget stall hade jag möjligen varit tuffare och ifrågasatt skyltarna om det nu är som du säger.

    Svara
    • Nina

      Nä det är helt klart. Står man på en stor anläggning och alla börjar rida där kan det ju bli bråk. nte så kul.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>