Då var det dags att reklamera igen!

Köpte dessa stövlar på My One för 1 år och 1 månad sedan och 10 minuter innan jag skulle gå upp till ridhuset för träningen för Christina gick den ena dragkedjan itu ”från ingenstans”. Jag gick omkring i stallet och kände plötsligt hur den släppte så det var bara att rusa in i sadelkammaren och gräva fram ett par stövlar jag vanligtvis aldrig använder för att kunna rida.

Kan som en parentes nämnda att så konservativ dressyrnörd jag är så tycker jag faktiskt mycket om stövlarna då de är otroligt mjuka och sköna att rida i- verkligen inga stenhårda läder-rör :).

Ni som följt bloggen länge vet att jag ”älskar” att reklamera allt som går sönder eller rättare sagt så älskar jag det inte men GÖR det ändå eftersom jag inte kan godta att saker ska gå sönder hur som helst och att man som konsument då bara ska tänka ”jaha…så trist..det blir till att köpa nytt”.

Just dessa stövlar har jag alltså ÄGT i 13 månader men med tanke på Kreons 2 längre viloperioder (2+ 2 månader) sedan stövlarna köptes och då jag BARA rider i stövlarna (dvs använder dom på sin absoluta höjd 2 timmar om dagen) så anser jag inte att de ska gå sönder på detta vis.

Hade jag gått och mockat i stövlarna, tagit in hästar från leriga hagar osv så fine…då kanske dragkedjan hade tagit för mycket stryk men nu har jag alltså bara ridit i dom och dessutom putsat dom efter VARJE ritt (helt sant).

Personalen på My One verkade tveksamma till reklamationen men skulle så klart ta kontakt med tillverkaren och själv tycker jag att det ska bli mycket intressant att höra vad denne anser.

Vad tycker ni?

Skulle ni reklamera 13 månader gamla stövlar som kostar 1.900:–? Varför? Varför inte?

18 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda

    Jag skulle absolut reklamera! Allt annat är ju att låta tillverkaren komma undan med att producera taskig kvalitet..
    Det handlar ju dessutom om endel pengar.

    Svara
  2. Johanna

    Jag gör det inte, ungefär ett år är så länge alla mina ”mjuka stövlar med dragkedja i kom med resår bredvid” hållit avseende dragkedjan…
    Och jag har inte reklamerat något av paren! 🙂
    Men jag är ingen reklamerade heller, självklart ska DU reklamera dina stövlar om du inte är nöjd. Annars får ju inte tillverkaren veta vad kunden upplever med deras produkter heller.

    Svara
  3. Anna-Karin Eng

    Alltså, ett par stövlar ska väl hålla mer än ett par år och jag tror man kan reklamera något inom två år faktiskt. Men jag är inte säker. Dragkedjan i mina shortchaps höll i nästan tio år och dessa stövelskaft har jag verkligen misshandlat och haft dem i ur och skur och när jag mockat.

    Svara
  4. Annelie Magnuson

    När dragkedjan i mina Mountain Horse-stövlar gick sönder efter 3-4 år så fick jag skicka in dem så lagade de stövlarna och skickade tillbaka kostnadsfritt! Bra service! Och visst ska de hålla MINST de två (är det numera tre??) åren som de ska hålla enligt lag.

    Svara
  5. Åsa T

    Jag köpte betydligt dyrare stövlar på landäng, efter ca 1 år gick dragkedjan sönder. Jag reklamerade inte, men gick till sadelmakaren på Jägersro och fick isatt bättre dragkedja (i båda stövlarna) för ca 800kr. hon menade att orginaldragkedjan i de flesta stövlar är av för dålig kvalité för vad de ska tåla. Om man reklamerar får man nya stövlar med lika dåliga dragkedjor så jag tyckte mitt alternativ var bra och 2 år senare fungerar de fortfarande..

    Svara
    • Birgitta

      Jag tycker inte alls att ditt alternativ var bra Åsa för dels fick du lägga ut en massa pengar ut egen ficka och dels kan tillverkaren fortsätta att sätta i ”skit-dragkedjor” om alla resonerar som du.

      Jag hade reklamerat dragkedjan och om den gick sönder IGEN så hade jag antingen reklamerat IGEN eller krävt att få alla pengar tillbaka.

      Visst- det är besvärligt men rätt ska väl ändå vara rätt?

      Svara
  6. Anna-Kajsa

    Jag skulle nog inte komma på tanken att reklamera något jag använt i princip dagligen i ett år. Däremot hade jag lämnat in och fått isytt en bättre dragkedja.

    Svara
  7. Desirée

    Samma sak hände mig med ett par stövlar från My One, dock hann jag aldrig rida i dem då dragkedjan på den ena stöveln gick sönder när jag satte på dem precis innan jag skulle gå från stallet:/ Återförsäljaren sa att de inte kunde laga den så jag fick pengarna tillbaka. Undrar om en skomakare hade kunnat fixa det… Surt för dig iaf, de borde hålla längre än så.

    Svara
  8. rackemarie

    Jag skulle nog inte reklamera efter ett år (men egentligen borde man). Har själv ett par tretusenkronorsstövlar med trasig dragkedja stående i källaren. Köpte i stället ett par Cavallo UTAN dragkedja för riktigt bra pris när dragkedjemodellerna för detta märke kom ut på marknaden. Har inte ångrat detta en sekund. Visst, de var stenhårda rör i början, men nu sitter de perfekt. Ser alla stallkamrater som ständigt får lämna in sina dragkedjestövlar. Det blir dyrt i längden!

    Svara
  9. Birgitta

    Nu ska vi ju inte gå händelserna i förväg för jag VET ju inte om min reklamation godkänns eller ej men jag tycker absolut att man vid en reklamation också ska ta hänsyn till varans ”helhets-skick”.

    Om hela stöveln var sprucken tex så kan man ju misstänka att ägaren inte skött den ordentligt men om man ser en stövel som bortsett från en trasig kedja ser ut som om den mer eller mindre kom från affären…tja…då är det knappast skötseln det har varit fel på, eller?

    Kan förresten berätta att My One-expediten förvånat påstod att de aaaaaldrig fått in reklamationer på dessa stövlar förut.

    På detta fick jag svara att jag knappast tror att det är för att det aldrig HÄNDER utan för att många konsumenter, framför allt barn och ungdomar (jag GISSAR att stöveln mer används av dessa än av vuxna faktiskt) inte ids och/ eller vågar reklamera. De vill inte ”vara besvärliga” och massor av folk sparar inte heller kvittot och tror därmed att ”det är kört”.

    Svara
  10. Anonym

    Jag tycker att dragkedje byte är ngt man får förvänta sig efter ett år på ett par ridstövlar till det priset, dom utsätts för ridhusgrus, dam och hästhår även om man putsar dom varje gång. Jag har själv ett par 6000kr stövlar som jag bytt dragkejda åtminstone 4 ggr på under dom 8 år jag haft dom, allt annat är fortfarande snyggt o fräscht eftersom jag sköter dom och dom är av bra kvalité men dragkedjan har ”slitits”. Visst man kanske borde reklamera när ngt så dyrt går sönder men jag ser det som underhåll, du reklamerar ju inte din Volvo om du får hål på avgasröret? För 1900kr stövlar tror jag inte dom kommer godkänna din reklammation… Vi får väll se!

    Svara
  11. Minstral

    Jag tycker inte att 1900 är småpengar och hade absolut reklamerat, dragkedjan ska hålla längre än så om man bara använder dem vid ridning. De blir ju inte utsatta för smuts genom att man bara har dem på när man sitter på hästen, lite svett och hästhår kanske. Om folk hade reklamerat mer så hade tillverkarna varit tvungna att göra bättre produkter. Jag har reklamerat stövlar för 1200 efter ett halvår när resåren gett sig. Fick nya utan knot:)

    Svara
    • Birgitta

      Håller med dig och funderade vidare på det här med reklamationer vilket resulterade i ännu ett inlägg kring detta ämne- kommer imorgon.

      Svara
  12. Anonym

    Självklart ska du reklamera! Jag reklamerade mina Cavallo stövlar efter drygt ett år pga dragkedjan. Inga problem bytte även på den hela stöveln utan ett gnäll. Reklamerade dock ett par Treadstone vinterstövlar efter tre månader och döm om min förvåning när affären jag köpt stövlarna i säger att leverantören vägrar att ta emot det som en reklamation. Efter ett antal diskussioner med leverantören fick jag tillslut rätt och de gjorde vid stövlarna. Ett par stövlar för 1500 kr ska hålla mer än tre månader.

    Svara
    • Birgitta

      Mycket bra att du stod på dig. Givetvis är det oacceptabelt att stövlar inte håller mer än 3 månader. Herregud….

      Svara
  13. Anna

    När mannen på treadstone dessutom hade mage att fråga mig om storleken på mina vader och vidden på stövelskaften stämde fick jag horn i pannan.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>