Fredag- en riktig dressyrhäst

Usch så tråkigt det är med detta november-mörker! När jag hade ridit klart kunde man tro att det var läggdags men klockan var faktiskt bara fem på eftermiddagen.

Kreon fick alltså ett dressyrpass i ridhuset och jag konstaterade samma sak som i förrgår; det blir lite väl tungt i handen emellanåt och om jag kräver ”tävlingsform” för länge- Kreon orkar inte riktigt detta ännu vilket jag nog måste tänka mer på och även rida i en längre och lägre form under passet.

Men överlag känns det bra och jag ville knappt sluta att trava när det var dags att avrunda, i just den lägre formen känns det så otroligt bra.

Idag var det flera hästar i ridhuset igen och det är verkligen bra för Kreon att träna på social samvaro :).

Annars noterade jag, för att anknyta till rubriken att Kreon sedan sin vila ser mycket mer ut som en riktig dressyrhäst, den runda rumpan fick han redan för ett bra tag sedan men nu har han också fått en liiiten ”hingstnacke” 🙂 vilket klär honom mycket bättre än den lilla pinnen till hals han hade när jag köpte honom.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>