Dagens (reklamations)fråga

Fick en mycket rolig kommentar på förra blogginlägget från en stallkamrat (som dessutom fick mig att inse att jag ligger i lä vad gäller reklamationer om jag jämför mig med henne):

”Haha… härligt att läsa att det finns fler reklamationstokiga! Jag blir tokig när det jag köpt inte motsvarar förväntningarna och har till och med reklamerat en påse bridgeblandning för att den innehöll för få av någon sort *asg*”

Hon har tydligen även reklamerat ”urdjur i riset, ost som stank, kex som smakade bränt” osv.

Och detta leder mig så klart osökt in på dagens fråga till er kära läsare:

Vad har NI reklamerat och hur gick det? Fick ni rätt eller inte?

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Reklamera mera!! Jag och min man är helt på din linje! Senaste segern för honom är att han reklamerade vår (dyra, ca 16t kr) madrass för den har blivit nedlegad speciellt på ena sidan. Köptes 2008 tror jag. Vi har just fått en ny av dem, och vi fick gå dit och välja en ny, så tog en annan till samma värde.
    Jag reklamerar även mosig frukt och grönsaker och på Waitrose ber de om ursäkt, ger pengarna tillbaka OCH två nya ex av samma produkt! 😀

    Svara
  2. Charlotte

    Och nu tänker jag vara obekväm: SJÄLVKLART skall man reklamera saker som går sönder inom en orimligt kort tid! För annars behöver aldrig tillverkarna förbättra sig. Plus det faktum att det är ärligare att reklamera än att avråda andra från att handla där. En seriös tillverkare inser också detta. MEN, när det gäller reklamationer kan det också behövas ett visst mått av självinsikt och en känsla för rätt dosering. Att reklamera bridgeblandningar ger mig bara rättshaveristvibbar. Så höll de intagna i kriminalvården
    på, när jag jobbade där. Jag förstår att det delvis skrevs med glimten i ögat men jag tror ändå det är läge att bromsa upp sig lite.

    Svara
  3. Polly

    Visst ska man reklamera när saker inte håller måttet. Jag är inte så bra på det pga av lathet och och ett visst motstånd mot diskussionerna som kan följa i affären.
    Jag vet dessutom att vissa människor som reklamerar gör det av ren snålhet ibland. Tex när skortkragar har blivit utslitna av skäggiga män. Feltvättade kläder som krympt eller blivit missfärgade.
    Men en positiv sak jag var med om nyligen var på Hööks. Efter ca 1 1/2 år blev min hundsax dålig, fick en Ny, trots att jag inte hade med mig kvittot (som jag aldrig sparar)
    Helt otroligt bra av Hööks.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>