Mer tankar om reklamationer och exempel på saker jag lämnat tillbaka

Vad gäller reklamationer vet jag att både jag själv och andra resonerar som så att ”om fler reklamerade skulle tillverkarna skärpa sig”.

Och så är det kanske?

Fast vad gäller själva reklamationerna undrar jag  varför jag fått rätt SAMTLIGA gånger jag reklamerat något (och det har varit mååååånga gånger).

Är det för att tillverkarna är så ovana vid att någon klagar att de inte orkar ”tjafsa” utan hellre fixar saken och därmed förhoppningsvis vinner lite goodwill?

Skulle de vara lika välvilligt inställda om många fler (ALLA?) som köpte en dålig produkt klagade?

Jag vet ju att det finns massor av människor som varken ids eller ”vågar” klaga, de tycker att det är pinsamt, omständligt, har inte sparat kvittot, har köpt varan långt hemifrån osv.

Detta tjänar ju tillverkarna så klart på…eller gör dom det egentligen?

Jag inbillar mig att folk ändå tycker om att ”spread the word”- vare sig de köper något riktig bra eller en riktig skitgrej.

Och mun-mot-mun-metoden ska inte föraktas, framför allt i dessa internet och sociala-media-tider.

Ett uselt bemötande kan sprida sig fortare än ringar på vattnet och en tillverkare kan nog förlora mycket på att inte åtgärda en grej som rent pengamässigt kanske bara kostar en struntsumma. TÄNK PÅ DET ALLA TILLVERKARE!

Och för er som fortfarande tvekar följer här en lista på en del saker som jag reklamerat framgångsrikt; read and learn :)!

Soffgrupp där tyget började ”fjälla” efter kanske 2 år- fick alla pengarna tillbaka

Sängram som knäcktes av ”normalt sovande” (IKEA)- inga problem att reklamera efter över 1 år

Min vigselring som skulle göras som en kopia av förlovningsringen men inte var det (Albrekts guld)- fick en annan ring

Vattenkokare (JULA) slutade funka- fick en ny

Värmefilt som slutade att funka (City Gross)- fick en ny

Sadelgjord där en stropp gick sönder efter EN gångs användning (Hööks)- pengarna tillbaka

Läderridstövlar där dragkedjan gick sönder (Hööks)-fick nya

Läderridstövlar som gick sönder (Soubirac)- lagades kostnadsfritt

Hackamore som gick sönder efter typ första användningen (My One)- kunde ha slutat med en rejäl olycka, fick pengarna tillbaka

Ridbyxor som såg slitna ut innan de ens var tvättade första gången (Hööks)- pengarna tillbaka

Vinterjacka som tappade färgen efter en tvätt (EKO)- pengarna tillbaka

Senskydd som gick sönder efter bara några gångers användning- lagades kostnadsfritt

Bett som Archie fick sår i munnen av (Gekås)- pengarna tillbaka trots att jag kom dit efter typ 3-4 månader.

Jag har även reklamerat ett ridläger när jag var 17 år gammal- åkte hem efter 1 dag eftersom det var uselt på ungefär tusen punkter och även då återbetalades alla pengarna.

Så: STÅ PÅ ER- det lönar sig!

En kommentar

  1. "Snabbköpskassörskan"

    Dock tyckar jag det är viktigt att påpeka att det är TILLVERKARNA som kanske får ”skärpa” sig som du skriver, inte butikerna i fråga – det är ju inte butikens fel. Visst dom säljer varan men dom har ju inte tillverkat den, dom köper ju in efter efterfrågan(gäller inte företag med ett eget märke som H&M, Hööks mfl som har egen produktion).
    Tycker nämligen oftast det är butikerna som ”får skit” när det går mun till mun om att ”ja DÄR handlar jag inte för den här varan gick sönder direkt” etc etc… Och dom som jobbar i butikerna följer ju bara dom riktlinjer dom får från sina grossister, kan man i butiken inte reklamera varan vidare till sin grossist så förlorar ju butiken sina pengar, vilket är anledningen till att man ibland blir nekad en reklammation, alltså inte pga ren ”illvilja”.
    Ett litet ”tänk på” från någon som håller på med detta dagligen… 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>