Torsdag- härliga semesterdag

Torsdag = semester och jag älskar det!

Sovmorgon till 6.30 och avfärd till stallet 45 minuter senare.

Idag väntade något vi inte ägnat oss på ett bra tag- löshoppning!

Eftersom vi var flera hästägare som skulle hoppa våra hästar hjälptes vi åt att bygga upp banan och då tog det ju bara några minuter. Det är den största anledningen till att jag inte löshoppar Kreon oftare; att jag inte alltid har varken tid eller ork att bygga själv.

Men, nu när Kreon är igång igen så ska jag skärpa mig.

Jag tror ju på variation och med en så ”eldig” häst som min är det säkert bra att han får springa lös lite och få utlopp för sin energi på annat sätt än genom samlad galopp med sin mesryttare på ryggen :).

Hoppningen gick riktigt bra tycker jag, Kreon hoppade lätt och okomplicerat och jag var mycket nöjd.

Vi hade satt upp ett enkelhinder med vattenmatta under på den ena långsidan och 2 ”studsar” med en oxer ett galoppsprång efter på den andra och Kreon seglade över allt utan tvekan.

I övrigt har dagen ägnats åt promenader med Soya, matlagning (gjorde chili-con-carne till ungefär 60 personer) och så körde jag äntligen iväg med min cykel som har fått punktering till cykelaffären för lagning.

En bra mix mellan nytta och nöje med andra ord- perfekt utnyttjad semesterdag tycker jag.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>