Dubbeldebiterad

För några dagar sedan fick jag mig en tankeställare….

Jag skulle betala en räkning via Internetbanken och upptäckte i samband med detta att Netto-affären som jag jobbar granne med hade dragit samma belopp (76, 70) två gånger samma dag från mitt konto.

Som tur är har jag überkoll på mina inköp och mindes faktiskt exakt vad jag handlat (4 varor) på Netto denna dag och jag var också säker på att jag inte hade gått in där ytterligare en gång och köpt samma saker en gång till :).

Nu kändes ju 77 kronor som en struntsumma i sammanhanget men samtidigt kände jag dels att ”rätt ska vara rätt” och dels att jag ville få svar på hur detta ens är möjligt, dvs att en affär debiterar en TVÅ gånger för ETT inköp. Och nästa gång handlar det kanske inte om 77 kronor utan 777 kronor…

Det var faktisk på ett sätt rena turen att jag ens upptäckte dubbeldebiteringen, sååå noga brukar jag inte granska mina kontoutdrag att jag hade märkt om det slog fel på en så liten summa.

För att göra en lång historia kort fick jag tillbaka mina 77 kronor från Netto och även om de först hävdade att ”detta ska inte kunna hända” så var det precis vad som HADE hänt vilket bevisades av en äldre kvinna som kom in i affären för att klaga på EXAKT SAMMA SAK samtidigt som jag och butikschefen försökte lösa detta mysterium.

Tydligen har ”något hänt” under en begränsad tid i en av kassorna på Netto- det var den otillfredsställande ”förklaringen” jag fick och gissa om jag kommer att kolla mina bankutdrag mer noga framöver även om jag sällan handlar för några större belopp.

Vad säger ni läsare? Har ni koll på ert konto och hade ni upptäckt fadäser som den ovanstående? Hade ni orkat gå tillbaka till affären och klagat?

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. rackemarie

    Det har hänt mig också minsann, men det korrigerades utan attt jag hade hunnit uppsöka ICA-affären. Såg bara på kontoutdraget att det var ”rättat”.

    Svara
  2. Scilla

    Hände mig fast hos distrikveterinären. Men inga problem jag bara ringde dem. Något hade hängt sig i systemet så alla deras kunder hade fått betala dubbelt denna dag.

    Svara
  3. Hille

    Det hände oss på gekås och då var det inga 77 kr… Blev jobbigt för Cia när hon skulle handla mat nästa dag och pengarna på kortet inte räckte. Som tur var hade hon med en kompis som kunde lösa ut henne ur mataffären. Gekås satte tillbaka pengarna utan trassel, men det kunde ställt till rejält med problem. Nu har jag en bankapp i mobilen som kollas ganska ofta så jag har bra koll på vad som dras från mitt kort.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>