Tisdag- öronbedövande

Vad döljer sig bakom denna lilla mysse månne :)?

 

Notera den extremt ordvitsiga rubriken förresten!

Ja, bloggen är bra på många sätt, ett av dom är att jag har fått en väldig massa användbara tips genom åren.

Nu senast tipsades jag om att prova att rida med någon form av hörselskydd på Kreon i förhoppning att det ska mildra hans mupperier vid uteritter.

Jag bestämde mig för att prova direkt, dvs redan under dagens träning för Christina.

Kreon kan ibland under dessa träningar, eller när jag rider själv i ridhuset på eftermiddagarna för all del, bli lite hoppig om han hör att det går ekipage utanför ridhuset.

Jag tänkte därför prova om bomull i öronen kunde hjälpa även mot detta och konstruerade 2 bollar av nylonstrumpor fyllda med just bomull.

Eftersom Kreon snabbt skakade ur dessa ur öronen täcke jag dessa med en mössa och så var det problemet löst :).

Huruvida det var bomullen i öronen, någon placebo-effekt hos hans ryttare eller en tillfällighet låter jag vara osagt men Kreon gick jättefint hela passet och jag var väldigt nöjd med hur han kändes.

Vi fortsatte det rakriktande arbetet i galopp utmed långsidorna (tänka öppna, rätta framdelen efter bakdelen), gjorde skänkelvikningar och öppnor, tränade på vänd rätt upp i trav, volt till vänster , sedan rakt fram och därefter ny volt till höger och den partiska ägaren satt mest med ett leende på läpparna och njöt.

Jag bad Christina, som också är dressyrdomare att säga hur hon hade bedömt tex skänkelvikningarna och vissa tyckte hon var ”7-mässiga mot en 8”  och det kändes ju skönt att höra.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>