Onsdag- humörhöjare

Idag har Kreon och jag varit på ett litet äventyr 🙂 , X skulle rida och ville att vi skulle komma till ett av ridhusen på Flyinges hingstdepå för detta ändamål (han skulle ha en träning där efteråt).

Ett utmärkt tillfälle att träna Kreon i en främmande miljö med andra hästar och han skötte sig jättebra.

Visst blev han nervös- skulle mängden diarré i transporten och ridhuset indikera när han kommer att bajsa nästa gång hade jag gissat på….tja…om några dagar…men han gjorde inte en enda dumhet utan traskade villigt på under hela passet.

Som rubriken säger är det en riktig humörhöjare att titta på Kreon och prata med X; jag är ju inte översvämmad av andra dressyrryttare till vardags och att kunna diskutera med en likasinnad, som dessutom gillar min knäppgök är alltid trevligt.

Kreon var som sagt mycket duktig och även X fällde några kommentarer om honom (som jag inte publicerar för att inte verka föööör skrytig ha ha) som fick mig att nicka instämmande och stolt.

I dagsläget rider X inga rörelser utan jobbar med att finslipa grunderna (som exempelvis rakriktningen).

Tids nog kommer fokus att förflyttas men Kreon vet redan rent tekniskt hur det mesta ska göras så när grunden sitter ÄNNU bättre kommer det inte att vara några svårigheter att krumelura heller.

3 klockrena byten fick jag se i alla fall och så bra som dessa gjordes så bådar det gott för framtiden (bara han inte gör dom i de lätta klasserna han får gå ett tag till ha ha).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>