Dagens (samvets)fråga

Scenario:

Du ska åka och tävla dressyr men upptäcker när du kommer till stallet att du har glömt ditt vita tävlingsschabrak hemma. Det finns ingen tid att åka och hämta detta.

En stallkamrat har sitt tävlingsschabrak liggande i sitt olåsta skåp och du vet att hon inte ska tävla den helgen.

Du försöker att ringa stallkamraten för att fråga om du får låna schabraket men får inget svar.

Vad gör du?

* Tar schabraket utan att fråga om lov.

* Åker och tävlar med ditt blåa vardagsschabrak i stället.

* Struntar i att åka och tävla.

* Annan lösning- vilken?

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jenny

    Tar det blåa schabraket. Tar inte folks saker utan lov för om någon gör det med mig blir jag vansinnig! 🙂

    Svara
  2. Åsa T

    Det beror nog på HUR mycket kompisar jag och stallkamraten är, om jag vet att det inte skulle vara några problem skulle jag ta det vita, men skulle inte chansa utan tar då hellre vardags-schabraket.

    Svara
  3. Titti

    Det beror på vilken stallkompis schabrak det är. Är det stallkompisen som jag brukar låna ut saker till och som brukar låna av mig så tar jag schabraket och skickar ett sms att jag gjort det. Annars hade jag åkt med mitt blåa, hemskt och fasansfullt men ändå;)! Nu har jag turen att stå i ett stall där man är rätt så generös så för min del tror jag inte att det varit några större problem att låna av vem som faktiskt!

    Svara
  4. Lina

    Jag hade lånat schabraket. Lämnat ett meddelande. Lämnat tillbaka det nytvättat och tillsammans med en present som lite extra tack och förlåt för mitt agerande.

    Svara
  5. Madeleine

    Jag hade kunnat låna de vita av ett fåtal i mitt stall om jag varit säker på att dom inte skulle tävla, utan lov. Om jag skulle låna av de icke toleranta hade jag fått räkna med utskällning både verbalt ock skriftligt. Och dom hade absolut inte hälsat på mig mera.

    Svara
  6. Renee

    Hade självklart lånat schabraket! Skulle det ”dö” på vägen dvs bli förstört på ngt vis, går det ju alltid att köpa nytt! Om det var ngt m en logga fr ex Sthlm horseshow hade jag dock inte tagit det, men ett helt vanligt vitt, utan att blinka!

    Svara
  7. Prick

    Eftersom det är en stall-”kamrat” skulle jag låna schabraket. Mina kamrater får låna av mig och jag får låna av dom. Skrivit ett meddelande och självklart lämnat tillbaka nytvättat.

    Svara
  8. rackemarie

    Rent spontant tänkte jag att jag skulle ta med mig mitt snyggaste vardagsschabrak i stället. Gillar inte att låna. Kan säga att jag är lite ”anti” emellanåt mot en del som ständigt ”lånar” för att de ”glömt” köpa eller just nu inte har ”råd”. Det kan gälla schampo, pälsglans, schabrak, kandar etc. I nästa andetag kan samma personer tala om man helst ska vara lite minimalistisk och inte ha för mycket prylar och utrustning för ”det tar sån plats”. Då fick jag spy ur mig lite över ”lånarna”. Å andra sidan lånar jag gärna ut av alla mina prylar (för jag VILL ha allt eget) till dem som tex vill testa ett kandar, men på de som lånar för att de är för snåla för att köpa blir jag smått irriterad.

    Svara
  9. Birgitta

    Väldigt intressant hur olika man resonerar och jag hoppas och tror att detta beror på vilken RELATION man har med sina stallkamrater eller hur ”andan” i stallet är, dvs är det en tillåtande atmosfär eller ej.

    För egen del måste jag säga att jag hade blivit väldigt irriterad om någon hade lånat ett schabrak av mig utan att fråga- inte så mycket för ”värdet” av schabraket utan mer inställningen. Jag vill inte ”vara rädd” för att det nästa gång kan handla om något som jag är långt mer rädd om.

    Jag lånar aldrig saker utan att fråga och förväntar mig absolut detsamma tillbaka.

    Får jag bara frågan kan jag tänka mig att låna ut i princip allt utom sadeln och hästen :), beroende på omständigheterna.

    Svara
  10. Serafim

    Beror helt och hållet på vem stallkompisen är. Har ett par där det är mer eller mindre fritt fram att låna av varandra. Vilket inte innebär att man lånar det nya schabraket eller de dyra benskydden. Utan mer longerlina, tömkörningsgjorden eller liknande. Innebär också att man putsar och lämnar tillbaka grejerna i fint skick även om det inte var rent från början. Men det är även dem man kan byta mockning med eller passa varandras hästar när någon är bortrest. Vi brukar även spola av hästarnas ben när man tar in om de är riktigt leriga. Eller fylla på vatten i hagen om man ser att det är tomt.

    Svara
  11. Madeleine

    Jag tycker Serafims stall låter som ett idealstall.
    Något att sträva efter.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>