Några år (?) efter sin tid men nu är Birgitta frälst!

Har sedan ett tag noterat att vissa använder så kallade silikongummiband när de flätar sina hästar men jag har aldrig brytt mig om att undersöka dom närmare eller fråga användarna varför de köpt just dessa och inte de ”traditionella”.

Sist jag var i Ullared behövde jag just gummiband och då fanns det inga andra än dessa och eftersom de bara kostade 10 kronor för en hel burk  så tog jag en chansning och köpte.

Och se där…nu är jag frälst!

Varför har ingen berättat att dessa gummiband är mycket bättre att fläta med?

De vanliga går sönder mycket lättare och är inte alls lika smidiga att handskas med så från och med nu så blir det inga andra än silikon för mig!

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Nina B

    Efter många om och men fick jag äntligen tag på svarta förra året, innan dess var de alltid slut när jag skulle försöka mig på att köpa sådana.
    Jag blev besviken!!!
    Kan det bero på att jag är så gammalmodig att jag inte lyckas få till fina rullade knoppar (nej, jag har antagligen inte tränat tillräckligt…) utan viker mina fortfarande?
    Silikonsnoddarna töjer sig mycket mer än de hårda, vanliga jag brukar använda, så jag blev bara irriterad på att jag var tvungen att vira dem ”hundra” varv!
    Att hitta vanliga gummiband som inte blir flera cm i diameter när man sträcker dem kan dock vara knivigt! 😉

    Svara
  2. Prick

    Jga gillar också silikonsnoddarna men hade liknande bekymmer som Nina B innan jag kom på att man inte behöver dra i snodden förrän på slutet. Snodden sitter lika bra även om inte hela är töjd.

    Innan silikonsnoddarna kom använda jag alltid dubbla gummisnoddar just för att de ofta gick av.

    Svara
  3. Anna

    Har man häst med mycket man = stora knoppar är silikon snuddarna ens räddning för att få snygga knoppar. Me like 🙂

    Svara
  4. Ann

    Haha, ja, om man knoppar med »Flyinge-metoden« (eller vad det brukar kallas) så är de outstanding bra, de andra bara gick av. Jag har använt silikonsnoddarna två år nu. Med dessa och att rulla flätorna (man använder oftast bara en snodd då också) så tar hela flätningen totalt 20-30 minuter och blir perfekt.

    Svara
  5. Minstral

    Flätar också med ”Flyingemodellen” och tycker att dessa snoddar är outstanding, Mistys man är ju ganska tjock:)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>