Onsdag- hoppsadel till salu?

Idag tyckte jag att det kunde vara dags att LUFTA (obs ordvits då den är luftstoppad) min hoppsadel som jag inte använt på….tja…ganska många månader.

Efter att jag hade hoppat upp i den mindes jag varför- i jämförelse med min djupa läderfåtölj…förlåt….dressyrsadel…så kändes flatback-hoppsadeln som en planka som balanserade lätt svajigt uppe på Kreons rygg.

Jag fick känslan av att sitta ganska ”löst” och hade nog seglat av lätt vid eventuella mupperier så trots att sadeln faktiskt gav både Archie och nu Kreon en fin rörlighet (är det luftstoppningen månne?) så tror jag att jag ska låta den ha sällskap av andra saker jag valt att inte använda numera (hacket ligger också där tex…).

Nu är jag inte behov av extra pengar och sadeln ”äter inte bröd” så den får stanna annars hade det kanske varit idé att sälja den.

Men men…man vet aldrig…

Annars bestod dagens ridpass mest av ridning i låg form, joggande och lite ridning över cavallettin och travhoppning över ett mikroskopiskt hinder.

Nu ska jag strax bege mig till en stallkamrat som utbildar sig till frisör för en klippning- det ska bli spännande :).

Jag tror inte hon vågar misslyckas- det är jag som morgonfodrar även hennes häst varje dag :)!

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Madeleine

    Men visst är det fruktansvärt att sitta i en hoppsadel, inget stöd för varken rumpa eller lår. Kan inte förstå resonemanget att man sitter säkrare i hoppsadel.

    Svara
    • Birgitta

      Absolut INTE säkrare skulle jag vilja säga! Man har ju inte alls förmåga att ”gräva ner sig” djupt i en hoppsadel på samma vis.

      Svara
  2. Åsa T

    Ja, tänk så olika vi är… 🙂 jag känner mig som en nybörjare i dressyrsadel, hela jag svajar… I min hoppsadel sitter jag som klistrad. 🙂

    Svara
  3. Minstral

    Jag tror det är en vanesak helt enkelt. Förut kunde jag öht inte sitta í en hoppsadel, nu rider jag lektion en gång i veckan och det är inga problem. Känns lite svajigt de första minutrarna sen är det ok.

    Svara
    • Birgitta

      Ur ”bekvämlighetssynpunkt” är det absolut en vanesak- medan jag var i sadeldjungeln vande jag mig vid att rida i…tja…allt möjligt :).

      Fast det är ofrånkomligt tycker jag att man kommer djupare ner i en dressyrsadel än en flatback hoppsadel- det har ju med själva konstruktionen att göra så att säga samt att man (väl?) rider med mycket kortare stigläder i en hoppsadel.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>