Söndag- snö

Jaha…då finns det ingen återvändo…snön kom på allvar till Skåne idag.

Och jag ska inte påstå att det BARA är elände med snö; man kan ju tex träna hästen ypperligt på detta underlag men för min egen del överväger ändå nackdelarna.

Jag tycker att allting går trögare, blir mer svårjobbat, blötare och slaskigare.

Man måste vara på sin vakt på ett helt annat sätt i trafiken och kan ändå råka ut för någon galning som inte är lika försiktig, klä på sig ännu mer, man drar in en massa snö som sedan smälter i både huset och bilen bla bla bla…

Men..det är bara att gilla läget och hoppas att snön antingen smälter bort i rekordfart eller blir liggande på ett ”bra” sätt och inte som en halvsmält sörja.

Jag har haft stalljour i stora stallet idag och märkte absolut av vädret- det har småsnöat nästan hela dagen och hästarna blev lite ”stissiga” i sina hagar.

Muppe-duppe fick äntligen återse sin kära Hera vars ägare varit bortrest en längre tid- nu skrittade vi ut hästarna i en timme i det ändå ganska milda vädret och jag tror att Kreon uppskattade att få vara med sin goda väninna.

Soya har fått springa på åkrarna runt vårt hus med undertecknad i släptåg- vanligtvis går vi på grusvägarna men med snön kan man variera sig mer.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>