Veckan som gått

Genom den gångna veckan har vi både gått in i december månad och fått snö-premiär i mina trakter…..hallåååå sommar….kan du komma SNART undrar jag.

På ridfronten står det väl mest still höll jag på att säga- vi övar på det gamla vanliga och det går väl som det brukar, dvs mestadels bra :).

I tisdags tränade jag för Christina och i fredags var jag iväg på någon form av pay and ride som inte blev riktigt som jag hade förväntat mig.

3 gånger har vi skrittat ut, i torsdags tillsammans med Lady, igår med Hera och i lördags var vi ute en kort runda på egen hand.

Jag skulle kunna klippa Kreon en tredje gång men dels ska det nu bli avsevärt kallare och dels är min erfarenhet att den tredje klippningen ofta gör hästarnas päls lite väl trist, Archies såg ut som en sliten heltäckningsmatta minns jag så jag ska nog försöka att skippa detta projekt.

Soya började löpa i veckan- aldrig efterlängtat men ett nödvändigt ont om man väljer att inte sterilisera sin tik.

Vi brukar ändå komma lindrigt undan, löpen går över efter knappa 3 veckor och vi brukar inte behöva begränsa oss; jag går ändå med Soya lös eftersom här inte finns några hundar (jo ett fåtal men det är tikar och en kastrerad hane).

Veckans ångestprojekt var tveklös besiktningen av min 12 år gamla bil men inte heller i år svek den mig; det enda som behöver bytas är en styrled och någon liten gummidetalj som kostar mindre än 100 kronor.

Jag har aldrig kostat på detta fordon någon dyr service utan lagar det som går sönder och varje år tänker jag att ”NU kommer det en rejäl smäll”.

Jag har dock svårt att försvara att lägga tusentals kronor på just service då min plan är att köra bilen tills den tar slut- skulle jag vilja sälja den får jag inte ut några större summor och definitivt inte vad jag lagt ut på att bara serva den.

Annars har jag i veckan hittat en ny deckarförfattare värd att läsa; Kristina Appelqvist som skriver lättläst och utan avancerade intriger som man knappt hänger med i.

Roligt att NI läser som aldrig förr förresten- jag ska försöka skriva som aldrig förr jag också 🙂 !

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Rie

    Tänk att det oftast är spännande det där med bilbesiktning. Man vet aldrig vad som kan dyka upp i protokollet. Även min bil är 12 år och besiktades idag…….ua…….härligt.

    Svara
    • Birgitta

      Jag tycker inte alls om denna ”spänning”- lika gräsligt som då man besiktigar hästar.

      Så mycket oväntat kan dyka upp!

      Svara
  2. Rie

    Nej jag tycker inte om den heller. Tänkte inte på att spänning även kunde vara i positiv bemärkelse vad gäller bilbesiktning….finns det ö h t någon som tycker det?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>