Äntligen film (och längre än 10 sekunder)

Fick en 4-minuters (!!!) film av Lina som jag visar enbart för att så många tjatat om detta.

Observera att jag inte efterfrågar synpunkter på varken min sits eller något annat för den delen, jag vill BARA visa er hur en träning vanligtvis går till, dvs detta är varken Kreon ”at his best” eller när han muppar sig utan här går han ganska normalt.

Filmen kan ni se här

13 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Tjusigt. Gud vad din sits har blivit fin, på Archie såg det inte alls ut så, antar att det var hans ”lathet” som lite förstörde din sits. Nu sitter du ju skitsnyggt! Nu fick du synpunkter på din sits fastän du inte ville;)

    Svara
    • Birgitta

      Tack! Jag vill påstå att sitsens förbättring till 100 % beror på Kreons egna bjudning och Archies brist på densamma (sadeln är tex densamma).

      Nu ska jag bara ”staga upp” min mellandel och alltid räta upp mig så blir det ännu bättre.

      Svara
  2. rackemarie

    Tänkte också på sitsen, Birgitta, och var tvungen att gå tillbaka i bloggen och titta på en gammal film med Archie. Sååå mycket bättre! Kanske finns det hopp för mig också då som hade en häst (Gold) med lite dålig arbetsmoral och nu har en prins (DN) som jag tycker rör sig mycket likt Kreon 🙂

    Svara
  3. cia

    Åh, vad ni är fina och duktiga!
    Riktigt trevlig och finstämd ridning på att härligt och harmonisk häst.
    Tackat så hemskt mycket för titten. Det var jättekul att se och du är så välförtjänt av att det går så bra för dig.

    mvh Cia, som inte retar ugdommar idag. Fast det gjorde jag ite igår heller.. i alla fall inte edvetet, berättade bar om det ljuva 80 o 90 talet. Nu ska jag å ta in våra hästar. Får se om sonen hänger med och hjälper till. Han blir rätt så curlad på hästfronten. det är jag medveten om.

    🙂

    Svara
  4. Birgitta

    Tack för ditt inlägg Cia- alltid lika positiv :)!

    Och ditt inlägg från igår inspirerade mig faktiskt till ett inlägg som kommer om några dagar.

    Svara
  5. cia

    Ser fram emot detta!
    Din Blogg har hjälpt till att hålla humöret uppe på mig nu när jag varit sjukskriven efer min operation och i morgon får jag egentligen brja rida lite… fast jag har åkt häst i skogen på skrittrundor med hunden i veckan. För det räknas inte som ridning utan som promenad och så promenera fick jag ju göra i lungt och fint tempo så fort jag kände att jag orkade.
    Hade egentligen planerat att skritta på Winston och även skritta sonens Belinda i arbete redan efter ca 5 dagar efter operatinonen. men det gick inte enligt planerna. orkade bara gå till stallet och pussa och peka så att hjälpredorna skötte sig.. fast det gjorde de ju ändå. Man är ju lite kontrollfreak när det gäller ens lurvingar.
    Så spårar jag ur ämnet så som jag alltid gör :-)igen…

    Tack och hej!
    Hi,hi… måste bara berätta att jag var med som sällskapsdam på GeKås idag. Kom inte tomhänt hem. Röd väst införskaffad 199 kr 😉 Matchar till min nya ridkjol och ett par Muckboots för 149 kr 2 par – ett par till ena sonen… Sen blev det lite annat kraffs, julklappar och barnkläder mm.

    Svara
    • Lina E

      Härligt att höra att man kan vara sjukskriven och ändå orka vara i stallet, rida och åka till Ullared! Kommer själv att vara sjukskriven i några veckor pga operation och har oroat mig för hur jag skall få dagarna att gå men nu blev jag lite peppad att försöka leva som vanligt ändå 😀

      Svara
  6. Anna

    Svårt att tro att han är en sådan lite jävel på tävling som du har berättat när man ser hur cool o avspänd han ser ut här. 🙂 Förstår din frustration. Roligt att få se lite film!

    Svara
    • Birgitta

      EXAKT! Så har jag känt många gånger; att folk knappt kan tro mig utan tror att jag överdriver som bara den när ”Mönster-Kreon” går entré. Då ser han så beskedlig ut att man duperas lätt :).

      I sanning ska sägas att Lina har redigerat bort de sekvenser där gossen tvärnitar för att han tycker att det blir jobbigt att galoppera som jag vill även om just sådana stopp mer är ”vanlig tjurighet” och inte ”Galne Kreon infinner sig”.

      Svara
  7. Dressyrtant

    Jag tycker hans gångarter har blivit bättre. Han svingar bättre i ryggen i både trav och galopp. Visst är det roligt att se framstegen! Själv filmar jag en gång i månaden, alltså inte jag…, bara för att se om de hutlösa pengar jag betalar ger någon effekt alls…

    Svara
    • Birgitta

      Roligt att du kan få någon att filma- jag ska också försöka få till fler filmer (blinkar vädjande till Lina 🙂 ).

      Och du har så klart helt rätt vilket jag själv också påpekat flera gånger: Kreons gångarter har blivit bättre.

      Högergaloppen har alltid sett ut så här men vid köpet var det ganska stor skillnad mellan den och den vänstra som var mer som en ”unghästgalopp”- yvig, icke-bärande och utan förmåga till minsta samling.

      Traven är ändå den som har utvecklats bäst vilket man ser ännu bättre i lång och låg form.

      Det bästa av allt är att NN sist hon såg Kreon bestämt hävdade att det finns ännu mer att utveckla och när jag såg X trava Kreon igår förstod jag preciiiiis vad hon menade 🙂 !

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>