Dagens (julklapps)fråga

Som en följdfråga till  samvetsfrågan från i förrgår undrar jag idag hur ni förhåller er till julklappar åt andra än den närmaste familjen?

Brukar ni ge er stallägare en julklapp? Hovslagaren? Någon stallkamrat? Er tränare? Er chef på jobbet? Brevbäraren? Någon annan som inte faller under kategorin släkt/ vänner?

För egen del är jag verkligen ingen julfirare och har inte varit sedan jag blev vuxen.

Jag handlar sällan julklappar (har inga släktingbarn i Sverige)- det kan bli någon enstaka grej men det är inte så att jag har långa listor att bocka av.

Ibland har det blivit någon grej till någon som hjälpt mig på något sätt (tex mina fd hästskötare) men generellt så handlar jag inte ”bara för att det är jul”.

Spontan-gåvor kan jag däremot ge till folk jag tycker om/ har förtjänat det- det är roligt tycker jag och brukar uppskattas.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. G

    Julen kom tillbaka när vi fick barn kan man säga, mellan att vara barn själv och till dess handlade det mest om att äga god mat o koppla av.
    I vår familj kör vi vuxna julklappsspel, ekonomiskt och askul. Sen blir det små presenter till min ridlärare, skol- och fritidslärare men annars fullt fokus på kidsens julklappar.

    Svara
  2. Anna-Kajsa

    Syskonbarnen uppskattar biobiljetter, praktiskt 🙂 Till personer som jag haft glädje av under året händer det att jag gör ett knyte med knäck eller annat julgodis.

    Svara
  3. rackemarie

    De mer eller mindre vuxna barnen kan få en slant, en vill ha ett bidrag till en soffa, den andra kanske till en ny hjälm. Sedan brukar jag köpa lite förbrukningsprodukter; trosor, strumpor, hårsnoddar etc. Mannen och jag ska INTE byta, men jag vet att han ändå har skaffat något… ”jättebra pris, kommer du att gilla…” Vi får väl se. Släkt finns inte så mycket av, en några år äldre bror som inte får någon julklapp av mig. Hovis har fått, stallägare kan definitivt få. Gemensamt sällskapsspel, TV-serie på DVD för ledigheten är kul grejer till hela familjen. Några klappar till hästarna och paket till hunden (ben) och lite gott till katterna (Sheba). God Jul 🙂

    Svara
  4. CeciliaL

    Ger bara till allra narmaste familjen (mamma, dotter, syster, man), puffar mannen att kopa nagot at sin mamma. Ibland ger jag nagot till nan av mina narmaste vanner, men for det mesta inte. Inget till brevbararen! Haha! Hovis kan fa ett bonus (flaska eller pengar) om hans besok ar precis fore jul (vet att MANGA ger hovis nagot). Stallagaren ar jag och jag ska definitivt fa nagot av mig! 😀 Syskonbarn har vi inga och har inte sa varst manga slaktingar som vi umgas med (alla far/mor foraldrar doda, liksom min egen far). Hunden far ett tuggben. Hastarna ska skatta sig lyckliga att de fatt sitt nya palats tycker jag!! 😀

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>