Fredag- me like!

Idag var det dags att åka till X för lite dressage men det var nära att vi inte ens kom från stallplanen som var hal och gjorde att bilen spann som en katt men inte rörde sig ur fläcken.

Tack vare några snälla stallkamrater som gav bilen en bokstavlig hjälpande hand kom vi dock iväg och det är skönt att man i alla fall har en så pass lättlastad häst som man bara kan ”slänga” in i transporten utan några större krusiduller.

Väl hos X fick Kreon jobba ordentligt och en liiiten del av mig småflinade när han försvarade sig på samma sätt som när jag rider- även X fick således smaka på Kreons halvhjärtade protester.

Men precis som jag gör X ingen affär av att det blir något stopp/ avbrott utan han rider bara vidare utan att  pressa trots att han har typ dubbelt så långa ben som undertecknad :).

Nej, den lilla pojken kommer säkert att sluta med dessa vilopauser 🙂 , säkert när han blir starkare och om vi inte gör någon affär av det hela.

X jobbade med att samla galoppen (jobbigt), att rakrikta, gjorde några klockrena byten (både frivilliga och ofrivilliga- de sistnämnda som ett försvar) och det bästa av allt- han fick fram en trav som jag nog aldrig skådat förut.

Jag hoppas verkligen att Kreon hur ofta som helst (gärna permanent) låter mig ångra mitt omdöme om hans trav då jag såg honom första gången och trodde att jag tittade på en lektionshäst med en trav som jag på en god dag och om jag var på riktigt gott humör skulle ge betyget 5.

Idag var det luft i steget, rejält ”avstamp” med bakbenen och en fin schwung- förvisso DELVIS pga att Kreon blev lite upphetsad av att en annan lite ”stimmig” häst kom in i ridhuset men so what- får han bara gå i denna trav längre och längre stunder kommer det att göra honom starkare och visa vägen till vad vi önskar- en överlag bättre grundtrav.

Både X och jag var nöjda efter passet- förhoppningsvis var även Muppis nöjd med sig själv 🙂 !

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Sofia M

    Tycker det va rätt längesedan Kreon bloggade. 😉 Hade varit kul att höra vad han tycker om X, tävlingarna och allt annat som ni nu jobbar med.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>