Täckesnarkomaner – ännu en gåta för mig

Att en del övertäcker sina hästar är något som jag förstått sedan länge så DET är inte längre ett mysterium för mig.

Men nyligen såg jag något som jag verkligen inte förstår:

Mötte en ryttare som red utomhus- hästen hade DUBBLA ländtäcken (det var minus 2 grader, sol och vindstilla) men ryttaren hade bara ridbyxor på sig?!?!!?

Nu KAN ju människan ha haft något under ridbyxorna förvisso men jag måste ändå fråga mig vem som rimligtvis borde frysa mest: en ryttare som skrittar (dvs sitter stilla) eller en häst i rörelse?!?!?

Och varför är man mer rädd om hästen än sig själv?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jenny

    Jag försöker vara positiv när jag ser främmande ryttare och inte vet deras situation. Kanske hästen har någon sorts ryggproblem och behöver extra värme på ryggen så dubbla täcken är snällt emot hästen?

    Svara
    • Birgitta

      Så kan det absolut vara men i så fall vimlar det också av ryggskadade hästar kring min anläggning (vi säljer ridhuskort så det är inte bara våra hästar som rids där).

      Sedan vidhåller jag att ett ländtäcke räcker vid minus 2 och om det är vindstilla- ryggskada eller ej och min fråga återstår: frös inte ryttaren i sina ridbyxor och läderridstövlar? Det hade JAG gjort om jag hade skrittat utomhus.

      Svara
  2. Madeleine

    Är det ett skämt med duntäcken på häst? Det var nog något av det dummaste jag har sett på länge!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>