Dagens (samvets)fråga

Scenario:

Du äger ett 3-hästars stall och har 2 egna hästar och en inackordering.

En dag berättar din bästa vän att hon ska köpa häst och frågar om hon inte kan få stalla upp den hos dig.

Vad gör du?

* Svarar att detta får vänta tills din inackordering eventuellt säger upp sig någon gång i framtiden.

* Säger upp din inackordering och säger att du inte ska ha inackorderingar mer (dvs ljuger).

* Säger upp din inackordering och säger som det är- att din bästa vän vill ha stallplatsen.

Följdfråga:

Är det enbart av godo att ha sin bästa vän i samma stall?

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Corre

    Jag hade svarat att detta får vänta tills min inackordering eventuellt säger upp sig någon gång i framtiden. MEN jag hade nog kollat upp möjligheten att bygga ut med en box 🙂

    På följdfrågan så svarar jag NEJ, det är inte alltid av godo att ha bästa vännen i samma stall oftast blir det mycket mer tjaffsande 😉

    //Corre 🙂

    Svara
  2. Rie

    Som Corre säger, det är inte alltid av godo att ha bästa vännen i samma stall……
    Inte för att jag har egen erfarenhet av det, men jag har ändå sett en hel del i mitt yrke så att ha ett sådant arrangemang kräver ett mycket detaljerat kontrakt.
    ”Ju bättre vänner desto viktigare med kontrakt” – för att personerna inte ska bli mycket före detta vänner……trust me…

    Men, tillbaka till ursprungsfrågan; om jag trivdes med inackorderingen så skull jag nog behålla den. Flyttar den så har det sig förmodligen då visat sig vad för slags hästägare bästa vännen är.
    Kanske jag inte ens vill ha henne/honom i stallet då….

    Svara
    • Birgitta

      Utan att ha erfarit det själv tror jag också att det KAN bli problem med att ha goda vänner inackorderade, framför allt om man som stallägare inte är TYDLIG och/ eller man inte har samma syn på det mesta kring ett stalls skötsel.

      Jag kan tänka mig att det kan vara nästan svårare att säga till en god vän då man kanske inte vågar riskera vänskapen och att man kanske också av en vän hade accepterat (med ogillat) sådant man inte hade gjort av en ”vanlig” inackordering.

      Svara
  3. Anna-Kajsa

    Jag håller med Corre i allt! Jag kunde ha hamnat i en liknande situation när min man skulle flytta hit. Jag har fyra boxar, varav en är liten, ca 2,70 x 3,20. Den lilla har vi använt till unghästar och ponnyer tillfälligt, men för det mesta har den stått tom. Jag hade tidigare en ”inackordering” som inte betalade något, men hjälpte till med arbetet. Hon har en liten nordis, på gränsen till ponnymåttet. När hon betäckte den sa jag direkt att jag inte kunde garantera henne två stallplatser i mitt stall. Det gjorde att hon flyttade ut helt, vilket möjliggjorde för min dåvarande pojkvän, numera make, att flytta in sin häst. Om hon hade velat stå kvar med en häst hade jag nog erbjudit henne den lilla boxen.

    Svara
  4. Prick

    Jag hade sagt det inte fanns någon box ledig.

    Absolut behöver inte en god vän vara en bra inackordering. Tyvärr.

    Svara
  5. Anna-Karin Eng

    Inte slänger man ut sin hyresgäst heller. Jag har haft häst hos mina polare och jäklar vad vi slogs ibland. Var dock rätt omyndig på den tiden . 😉

    Svara
  6. rackemarie

    Jag skulle verkligen bli jättesårad om våra stallägare sa upp oss för att någon vän skulle få plats. Nu skullle aldrig det hända hos oss och jag skulle heller aldrig agera så. Nej, vännen hade i så fall fått vänta på sin tur.

    Svara
  7. CeciliaL

    Vännen får vänta på sin tur, särskilt om det inte är något speciellt problem med nuvarande hyresgäst (dvs ingen direkt anledning att säga upp denne). Och jag är inte heller helt säker på att det är bra att ha bästisen som hyresgäst…

    Svara
  8. MandaS

    Nej jag hade aldrig sagt upp den som stod där tidigare, skulle faktiskt inte vilja några andra hästar i mitt stall än mina egna tyvärr.

    Svara
  9. Karoline

    Jag har varit i den situationen. Som tur var kunde vi bygga en box till! Och det har aldrig varit roligare att ha häst! Men efter ett litet tag hittade jag (oplandrat) en häst till som jag verkligen ville köpa! Men stallet var fullt och ingen plats att bygga fler boxar. Hur hade ni gjort? Vem skulle flytta?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>