Onsdag- 121212

Om ni inte vill läsa ett riktigt neggo-inlägg så kan ni sluta titta typ: NU (ha ha…bara för jag skrev så kan ni säkert inte låta bli att fortsätta att läsa….).

Ja, jag hoppas att ni ”åhhh vad det är härligt med snö och vinter”-älskare är riktigt nöjda nu- jag är det INTE!

Idag var det runt minus 14 grader på morgonen- jag har aldrig sett Soya kissa och bajsa med sådan rekordfart och slå nytt sprintrekord tillbaka till huset. Hon var alltså ute i typ….1½ minut-braaaa rastning där Birgitta!

På eftermiddagen var det samma visa- då var vi nog ute i 2 minuter.

När det var dags för kvällsrundan tyckte nog Soya själv också att det kunde vara skönt att röra lite på sig men eftersom det även då var minus 14 grader fick hon kramp i sin ena tass och haltade fram innan det släppte. Jättekul….jaaaaa!!!!

Kreon red jag ett lätt pass i ridhuset vars vanligen utmärkta ridhusbotten kändes stenhård eftersom den gissningsvis höll på att frysa.

För en gångs skull red jag med ett tunt ländtäcke hela ridpasset och själv hade jag på mig både termobyxor, termostövlar och en väst utanpå den tjocka tröjan- jättesmidig outfit- NOT!!!

Hemma är det varmt och skönt men jag kan ju bara tänka mig vilken trevlig elräkning vi kommer att få om denna äckelkyla håller i sig.

Så…nu har jag gnällt färdigt….nu väntar jag bara på att min hallonpaj ska bli färdig så att jag kan tröstäta lite (läs mycket).

Over and out från neggo-Birgitta

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Sara P

    Du är i gott sällskap, höll på att ge upp hästlivet tidigare i veckan… http://bqc.blogg.se/2012/december/tjurigt-2.html

    Idag känns det faktiskt lite bättre då jag och den minst sagt överförfiskade pållen galopperade i djupsnön. Just då kändes snö helt perfekt – hästen kunde inte springa så fort som han tänkt och hade jag trillat av hade jag landat mjukt 🙂

    Svara
  2. Lina

    Kan du inte rasta henne i ridhuset?
    Och pajen, gör du den med samma deg som till äpplena?

    Svara
  3. Bodil Celander

    håller med, det är inte så kul med kyla! Tur att Salli är skadad vid denna tiden, blir enklare för samvetet när hon inte FÅR gå långa rundor!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>