Affärsidé?

Vad tror ni om följande affärsidé?

Man uppfinner en app som sorterar bort bilder på vanskötta/ torterade/ plågade djur på Facebook.

Jag har noterat en allt större frekvens av detta och VILL INTE se eländet, vare sig  jag är förberedd eller om jag bara sitter och käkar frukost och slösurfar framför datorn samtidigt.

Jag har en del vänner som BÅDE publicerar sådant jag vill läsa och se (jätteroliga bilder tex som jag sedan delar med mig av på bloggen) och denna typ av hemskheter och jag kan inte begripa hur man frivilligt kan vilja se på sådant.

Jag GISSAR att TANKEN med att publicera bilder på djurplågeri är att folk ska ”vakna upp”, kanske gå med i någon förening som motarbetar detta osv men jag lovar- jag är inte mindre medveten om vad som sker ute i världen för att jag vill slippa se eländet.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Ibland får jag känslan av att det nästan handlar om någon slags frosseri när sådana bilder delas, någon slags djurvariant på social-porr, typ… Jag tror inte att de gör världen bättre iaf.

    Svara
    • Birgitta

      Ja man får ta det onda med det goda vad gäller Facebook som jag trots allt gillar.

      Men jag får också känslan av att många fler nu vill ha sina 15 minuter i rampljuset och att en del inlägg på Facebook bidrar till detta. En del blir så otroligt upphaussat, överdrivet, rena lögner sprids ibland, en del visar ”sitt rätta jag” och sidor man varken tycker om eller trodde att de hade osv….

      Svara
  2. Betty

    Tycker det är konstigt att man använder ett argument som att ”det är viktigt att berätta” ”du blundar för verkligheten” om man inte vill se. Vilket inte jag vill.
    Vad hjälper det det stackars söndertrasade djuret att jag delar en bild på facebook?
    Min dag blir förstörd. Jag mår illa och tillslut flyttar jag ut till en stuga i skogen utan kontakt med människor. Skämt åsido så håller jag med. BORT med sjuka bilder på facebook!
    Tar man en bild på en sådan sak är det i många fall för att få uppmärksamhet. Jag tänker neka dem den uppmärksamheten och istället AGERA när jag kan PÅ RIKTIGT.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>