Veckan som gått

Om vi ska börja med vädret så har det varit en väldigt omväxlande vecka, växlingar jag gärna hade varit utan.

I måndags snöade det, i onsdags var det minus 14 grader på morgonen, i lördags regnade det och hela helgen har det varit plusgrader.

Den snö som har legat ett tag börjar sakta smälta och ärligt talat hoppas jag att allt hinner försvinna innan det fryser på igen och farliga isgator bildas, både på vägarna och i våra hagar.

Kreon står med broddar på sig 24/7 sedan förra lördagen och även om detta hjälper en del så är det ju ingen garanti för att han inte ska tex vricka sig.

I tisdags var det träning för Christina som vanligt och i torsdags åkte jag till ”min” veterinär – inte ”som vanligt” tack och lov men inte desto mindre lyckat och lugnande.

Jag ville förvissa mig om att den träning jag ägnat mig åt hittills inte har påverkat Kreon negativt och fick bara positiva besked- hästen var klockren efter böjprov, hade gått upp över 30 kilo i vikt och hade musklat upp den klenare högersidan av baken bättre (skillnaden mot vänster sida syns fortfarande men mycket mindre).

I fredags var det meningen att X skulle rida men detta blev tyvärr inställt, i lördags red jag själv på en från början hysterisk häst i ett ridhus där snön kasade ner från taket och i söndags blev det en mysig uteritt i skritt med Maria och Hera.

Soya slutade löpa i fredags och nu blir det väl ett uppehåll på kanske 8 månader innan det är dags igen.

Som jag konstaterade härom dagen tycker jag att något av det jobbigaste med vintern är att man (jag) inte kan planera; man vet aldrig om vädret kommer att sätta käppar i hjulet för olika saker man planerat, jag var tex inte säker på om jag skulle komma iväg till mitt bokade veterinärbesök förrän i sista minuten och jag HATAR sådant.

Tack och lov står jag i alla fall på en anläggning med RIDHUS vilket jag inte kan uppskatta nog- kan jag bara gräva mig fram till fots vid en eventuell snöstorm så kan jag rida också 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>