Fredag- hjäääälp….nervträning

Ja, idag fick Kreon verkligen träna sina små nerver- på att hålla dom i schack that is.

Jag hade gärna avstått från denna typ av träning men tyvärr råder jag inte över vad andra ryttare och hästar gör, varken frivilligt eller ofrivilligt och då har jag antingen att gilla läget eller att rida i ottan i min ensamhet.

Dagens dressyrpass inleddes nästan omgående med att en ponny kastade av sin lilla ryttare, detta föregicks av en kortare skentur i häcken på Kreon typ och han blev ju minst sagt….tja…upphetsad av detta.

Barnet hade inte mer än hunnit landa i marken (oskadd tack och lov) förrän nästa ryttare satte igång.

Människan smackade KONSTANT och när jag skriver KONSTANT så menar jag verkligen KONSTANT.

Jag höll säkert på likadant när jag red på seg-Archie utan att tänka på det men tro mig….NU tänkte jag verkligen på det.  Tack och lov verkade Kreon inte lika lättstörd som sin ägare och det är verkligen ett positivt framsteg mot förra vintern då han blev ganska uppjagad om andra ryttare satt och tjoade på sina hästar.

Men som sagt; fck jag välja skulle jag gärna avstå både avramlande barn och smackande vuxna!

Jag lyckades i alla fall arbeta med det jag hade föresatt mig, det vill säga det gamla vanliga.

Femtusen galoppfattningar från skritt och trav, förvänd sluta i trav, tempoväxlingar i trav och galopp och ….tja…det var nog det hela.

När passet var över och jag skulle åka hem noterade jag ett par skarpa strålkastarljus i närheten av vår största hage och det visade sig vara en liten bil som hade halkat av vägen och var halvvägs ner i diket och på väg in i hagen.

Jag och 4 andra starka rådiga 🙂 lyckades med förenade krafter återföra fordonet till vägen igen och med dagens goda gärning i bagaget kunde jag bege mig hemåt (gissa om jag krypkörde efter DEN incidenten….).

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Sofia M

    Men visst är det sjukt störigt med konstant smackande! Inte f*n lyssnar hästen bättre för det! Då är det mer effektivt med ett rejält rapp på rumpan (ursäkta för de hårda orden) om nu smackningarna inte har någon inverkan på hästen.

    Svara
    • Birgitta

      Om man måste använda en hjälp heeeela tiden i 40 minuter så ÄR hästen avtrubbad för denna= i princip ingen effekt (sade hon av egen erfarenhet).

      Svara
  2. Betty

    Var stolt att han inte fick spel när ponnyn sprängde runt när ryttarn åkt av! Hade de flesta hästar fått ju!
    Kram på dig Birgitta och trevlig helg!

    Svara
  3. AnonyM

    Ja, du får väl se på det hela som gratis miljöträning, eller nåt. Positivt tänkande, du vet — gör underverk, sägs det. 🙂

    För det vet du ju redan själv att Kreon i framtiden kommer att ställas inför mycket ljud- och även andra slags ”effekter” på själva tävlingsbanan. Även om en dressyrhäst ska vara ” laddad och elektrisk” – när/om det slår över är det ju inte sååå bra, eller roligt.

    Så se det som ett positivt pass för Kreons del (men… det kanske är lite grann så att även hans ryttarinna också behöver lite ”miljöträning”?! *bara skojar* 😉 ) så det är nog ändå inte helt fel med ”lite” 😉 smackningar och annat som störande moment.

    Skönt att ungen var oskadd förresten! 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>