Dagens (julklapps)fråga

Sitter och småfnissar åt en tråd på Bukefalos som handlar om ”sämsta julklappen man fått”.

Exemplena är många och hårresande eller vad sägs tex om dessa:

* Jag fick en stickad byxdress i brunmelerat garn, hemstickad. Mina två systrar fick likadana. Hade vi haft på oss dem samtidigt hade vi sett ut som ett gäng bajskorvar på utflykt …
Jag gömde min längst in i en byrålåda. en av mina systrar GRÄVDE ner sin för att vara helt säker på att slippa se den igen!
Men tänk er jobbet med att sticka dessa byxdresser …

* Första julen med pojkvännen fick jag en klubba av svärfar. I form av en penis..
Om jag åt den? Nej den åkte i soporna!!

* Det andra bottennappet stod en släkting för, fyra collegetröjor, troligen upphittade i soprummet och passande en anorektisk 10-åring. Då var jag en bit över 40 år och tröjhelvetena gick inte ens att använda till torktrasor i verkstan.

* Min sämsta var/är helt klart julklappen jag fick ett år från mitt dåvarande jobb. Chefen hade liksom snackat upp paketet en hel del och sagt saker som att ”i år har vi en riktigt fin julklapp” etc etc. Vad var det då i paketet..? Jo, 4st påsar med grillmarinader!! Ni vet sådana där som man kan köpa på närmsta storköp för typ 11 kr/st eller nått. Till jul liksom?! Undrar hur dom tänkte där?

* Ett paket servetter från ICA, inslaget i folie, av min svärmor.

* Jag har också fått trosor… Stringtrosor av spets… i storlek 40. Jag var väl nio år eller något, och pinnsmal!

* En jutesäck med ett antal påsar med nötter av blandade sorter. Med tanke på att jag är extremt allergisk mot nötter var den julklappen från en släkting aningens ogenomtänkt. Elller – tvärtom.

* En urdiskad senapsburk som jag fick i julklapp av farfars fru när jag var 11 eller 12 år.

Detta leder mig osökt in på dagens fråga:

Vad är det sämsta DU har fått i julklapp?

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Jag kommer inte på något riktigt dåligt, så jag berättar om det motsatta istället! När jag var ca 13 och hängde i stallet jämt önskade jag mig ridbyxor. Ett plagg min mamma tyckte var helt onödigt, det dög väl med vilka gamla byxor som helst? På julafton öppnade jag ett paket och tittade på kartongen och konstaterade: en hårtork. Jag blev ju inte överlycklig, håret torkade ju liksom ändå om man bara väntade lite… men jag tackade så mycket. Mamma undrade om jag inte skulle öppna kartongen och titta på hårtorken. Ok, det fick jag ju göra förstås… och i kartongen låg ett par ridbyxor. Jag var rätt lycklig sen!

    Svara
  2. Anonym

    Den sämsta jag har fått var av min man för ett par år sedan. En toaborste. Förmodligen var han sur för att jag tillbringat mer tid med hästen än med honom.

    Svara
  3. rackemarie

    Jag kom på en till. När jag var 11 år ca önskade jag mig en hund över allt annat. Var nere och klämde på paketen som var undangömda i källaren. Ett paket verkade väldigt lovande, kändes som ett…KOPPEL! Påhejad av min bästa kompis var jag bara tvungen att kika lite. Det var en förlängningssladd till mina hörlurar. Trots allt var det bra att jag tjuvkikade för då behövde jag inte börja gråta på julaftonen. Det gjorde jag där i källaren ihop med min bästa vän.Insåg nog då att det inte skulle bli någon hund någonsin i present. Planer började smidas där i källaren och sommaren därpå köpte jag min egen hundvalp, långhåriga taxen Snobben 🙂

    Svara
  4. Sofia M

    Min bästa julklapp/ar fick jag när jag va 11-12 (kommer inte riktigt ihåg). Jag hade börjat rida när jag va 9 och i flera år hade borstar, ridkläder och hästböcker stått högt på listan. Denna julen fick jag lite av alla tre. En uppsättning med borstar, ett par blåa Pikür manchester ridbyxor och boken Hästen som hobby (som jag läste från pärm till pärm 2 ggr). Här nog aldrig varit så lycklig i hels mitt liv.

    Sämsta julklappen va nog ett presentkort på 50 kr av min mormor i en affär som jag aldrig handlar i. Detta va för ca 4 år sedan. För 50 kr får man inte så mycke och blir inte ens ett bidrag till något när det är i en affär man aldrig skulle köpa något i. Min mamma va snäll nog och köpte det utav mig så jag fick kontanter att handla av istället.
    Kände det som att hon kunde lika väl låtit bli att köpa julklapp. Speciellt nät jag sagt att jag inte ville ha några julklappar alls.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>