Brukar ni handla på Tradera?

Jag har hört många lovorda Tradera och de säger också att de köpt massor av prisvärda saker där.

Själv har jag bara handlat ett fåtal saker (ridhandskar) och det var ganska länge sedan men jag gick in på sidan nyligen av nyfikenhet och jag måste säga att jag inte imponerades.

I mina ögon är det mesta som säljs där ganska dyrt, framför allt om man räknar med frakten- då blir det oftast inte billigare än att handla samma grej i en affär eller hos någon nätshop.

Men kanske har jag fel?

Brukar ni handla hästgrejer via Tradera och vad är era erfarenheter? Prisvärt? Har ni blivit lurade någon gång?

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Jag har handlat några saker och sålt en sadel. Jag håller med om att många sätter ett tokhögt utgångspris. Det senaste jag köpte var ett sprengerbett. Jag höll utkik efter ett sådant under rätt lång tid – det fanns två ute, men båda låg på över 700 kr som lägstabud. Nypriset var ca 1100. Veckorna gick, inga bud – och samma bett åkte ut igen med samma utgångspris. När det ena bettet sänktes med bara någon hundralapp satte däremot budgivningen igång. Det jag köpte låg lägre, jag tror det var 400 i utgångspris och 600 ”köp-direkt-pris”. Jag var trött på hela tradera-grejen just då, och köpte bettet för 600 kr. Det har alltid fungerat bra med betalning och skick när jag har handlat.

    Svara
  2. Tessa

    Köpte hästsaker för flera år sen o de var prisvärda men jag räknar alltid med frakten innan jag budar. Har köpt 2 overaller och 1 vinterjacka/byxor var till barnen i år och har nog sparat 2000 på att köpa på Tradera.

    Svara
  3. Jannike

    Har fyndat ett ex antal sprengerbett där, men en del saker är från geKås ullared som man sedan försöker sälja dyrare, men ibland hittar man fynd, såsom horseware täcken och då som sagt sprenger. Tycker dock att ebay är bättre

    Svara
  4. Birgitta

    Intressant det där med Gekås/Ullared för jag har faktiskt tänkt ibland att det som säljs på Tradera går att köpa billigare i Ullared.

    Svara
  5. Anna Lind

    Men har Gekås postorder?? För om man inte bor i närheten så kostar ju TIDEN en massa och resan!! Och så är det ju så skönt att sitta hemma i soffan. Barnkläder är hur bra dom helst på Tradera! Billigt att skicka och en hel del grejor som inte drar iväg i budningen!

    Svara
    • Birgitta

      Nej, Gekås har inte postorder.

      Att man vill köpa barnkläder via Tradera kan jag förstå; dels verkar det fördelaktigt och dels brukar ju inte i alla fall riktigt små barn ha sååå mycket synpunkter på kläder.

      Dessutom förbrukar småbarn kläder i en helt annan takt än en vuxen och då känns det väl också mer motiverat att köpa begagnat?

      Ska jag köpa något på nätet vill jag ha sett varan IRL dessförinnan då min erfarenhet är att en del kan se jättefint ut på bild men inte alls motsvara förväntningarna när man får hem det.

      Jag har tex köpt begagnade Back on track-skydd men då via Blocket som jag upplever som billigare och inte så bökigt eftersom det inte finns budgivning som man måste bevaka.

      Svara
  6. Anna

    Köpte en del från tradera tidigare, dock har jag sett att det inte verkar lika lätt att göra fynd längre. Var flitig ett tag och sålde en del och fick faktiskt bra betalt. Sålde nästan uteslutande till Norrland och drog då slutsatsen att där inte är samma utbud på Ridsportbutiker och därmed är de beredda att betala mer på Tradera än vad vi i Skåne är. Fick nästan lika mycket betalt för ett begagnat täcke som man kan köpa nytt här. Förvisso var mina täcken i mkt bra skick men ändå begagnade.

    Svara
    • Birgitta

      Det kan säkert stämma vad gäller Norrlands-köpare- de har varken Gekås 🙂 eller den mängd ridsportaffärer i sin närhet som tex vi skåningar har och då är det troligen lättare att beställa/köpa via Tradera och andra sajter.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>