Måndag- snösnuvad

bild(11)

Vår gräsbana i bakgrunden- notera bristen på snö :)!

 

Den skånska vintern fortsätter att gäcka oss.

Först var det sagt att vi INTE skulle få någon vit jul så jag gissar att ganska många ändå blev liiiite glada när snön yrde som värst igår eftermiddag även om det blåste hej vilt och var allmänt trist.

Själv skottade jag bort en hel del från vår uppfart på kvällen samtidigt som jag funderade över:

1. Kommer jag att kunna rida på vår gräsbana imorgon- i den härliga pudersnön?

2. Om jag i stället väljer ridhuset- kommer de snömassor som kanske glider nerför taket att skrämma Kreon?

Tja…ibland är det bra att inte tänka för mycket för när jag vaknade i morse kunde jag konstatera tre saker:

1. Min bil som under kvällen varit övertäckt av ett tjockt lager snö stod skinande svart på uppfarten.

2. Gräsbanan har knappt en ”droppe snö” över sig.

3. Taket på ridhuset är även detta 100 % snöfritt.

Plusgraderna under natten har helt enkelt gjort ett utmärkt jobb och tja…så gick det med den snön….

Jag har i alla fall varit i stallet och hjälpt till med utsläppet, mockat och fixat foder till Kreon och 2 andra hästar och tänkte vänta med ridningen tills alla har trängts färdigt.

Det är väl inte lönt att dra igång några debatter på bloggen idag känner jag- jag gissar att de flesta av er kommer att ha fullt upp med julklappar, Kalle Anka och annat som hör julen till.

Eftersom JAG inte är någon julfirare så kommer det några inlägg under dagen i alla fall- ni kan ju alltid kolla kommande dagar eller nå´t.

Och ja visst ja:, julfirare eller ej; både jag, Muppe-puppe och Soya fastrunner önskar er en god jul och en härlig ledighet!

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Vi är inte mycket till julfirare vi heller, så jag uppskattar inlägg. Hästarna är ute i snön (för här är det ca 15 cm nysnö, och lika mycket kvar av den gamla snön) och vi har ätit en smarrig brunch. I eftermiddag blir det snögalopp för oss! Vi njuter av att vara lediga och göra vad vi vill – på annandagen åker vi från snön ner till Skåne och släkten.

    Svara
  2. Cristel

    Tack detsamma! Nu ska jag iväg på en snögalopp, vi har nämligen massa snö!

    Svara
  3. rackemarie

    God jul, Birgitta. Här fick vi skotta oss ut ur huset julaftons morgon. En halvmeter snö blockerade dörren. Blåste och snöade rejält under gårdagen.

    Svara
    • Birgitta

      Stackare! Vi hade + 4 grader på morgonen, 6 mitt på dagen och så avslutades kvällen med ett ösregn som höll på i flera timmar. Härligt….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>