Finns det termochaps?

Eller….att det finns är dessa exempel på men de är faktiskt de enda jag lyckades hitta när jag googlade på ”termochaps”.

Och då undrar jag VARFÖR?

Termochaps borde ju vara ett av de ultimata vinterplaggen för en ryttare, eller?

Jag har ju sedan länge sjungit termo-BYXANS  lov men den har en nackdel, de jag köpt (dvs ej avsedda för ridning) brukar spricka i grenen, ett problem som näppeligen kan uppstå med chaps :).

Är det så inne med de där termo-KJOLARNA nu att man slutat tillverka chaps eller har jag inte letat tillräckligt noga?

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. AnnH

    Kanske heter det numera Termoridbyxa? Chaps var ju liksom de där läbbiga läder-byxorna… 😉

    Jag sjunger termokjolens lov! Snygg, varm, lätt att gå i, snurrar man den ett kvarts varv går det utmärkt att rida i den och man tar blixtsnabbt av och på den om man inte vill ha den på vid ridning utan bara fram till ridpasset. Det känns som att termoridbyxan helt spelat ut sin roll. Finns numera i käcka färger också. Själv har jag den långa modellen x 2. En med dun, en med vanlig fyllning.

    Svara
    • Birgitta

      Numera finns det termoridbyxor ja, men de jag sett har inte varit speciellt snygga och jag tror inte de värmer som ett par termobyxor.

      Läderchaps hade jag för tusen år sedan- DÅ tyckte jag att de var snygga, det tycker jag inte idag :).

      Jag har kollat på Uhips kjolar men tycker att de är i dyraste laget om jag jämför med mina termobrallor för 99-199 kronor :).

      Sedan vill jag gå med termobyxor/chaps på mig jämt, inte bara precis innan ridning/ under ridning och det skulle ärligt talat kännas lite konstigt att springa runt och mocka osv i en kjol även fast jag antar att det är en vanesak. Men byxor/chaps känns mer PRAKTISKA.

      Svara
      • AnnH

        Haha, ja, en vanesak. Men gillar man kjol och klänningar i alla lägen så är det bra. Det är inte så sällan jag mockar och leder hästar till hagen i jobbkläder (dvs just kjol).

        Man GÅR mycket bättre i kjolen eftersom det inte är nåt tjockt kring benen. Av den anledningen tycker JAG de är mer praktiska. Visst kostar de lite mer; 1.500 typ för dunkjolen. Men smakar det så kostar det.. 🙂 Och det kommer säkerligen snart komma billiga Hööks-kopior även av detta plagg. Jag har märket Skhoop på båda mina: http://www.skhoop.se/. Det är alltså inga renodlade ridkjolar och inköptes för snart två år sedan.

        Svara
        • Birgitta

          Nej, jag har faktiskt aldrig känt mig lika bekväm i kjol som i byxor, är alltid rädd att en maska ska gå på strumporna 🙂 !

          Men jag kan tänka mig att du som (väl?) sitter en del när du håller lektioner får en bättre värme i kjolen än om du hade haft termobyxor (och kanske smidigare att ta av om man ska hoppa upp på någons häst).

          Tror som du att det bara är en tidsfråga innan Hööks mfl börjar sälja ”billighetsvarianter”- konstigt att det inte redan skett?

          Svara
          • Anna-Kajsa

            Kjolen har ju så många fördelar framför termobyxor! Jag rider för det första inte alls i termobyxor, jag fixar inte en massa halt, ostretchigt tyg mellan mig och sadeln. Precis som AnnH säger så rör man sig dessutom smidigare i kjolen – och genom att dra dragkedjorna olika långt så kan man anpassa den efter vad man gör. Jag har min när jag jag jobbar i stallet, när jag rider och när jag kör.

      • Sofia M

        Mina termoridbyxor från Mountain Horse är de bästa termobyxorna jag någonsin haft. Slår även vanliga. Det är fleece i rumpan och en bit ner på låren på insidan. Dessutom har dom bra grepp i det helskodda. Här haft mina i 4 år och dom är fortfarande hela och snygga. 🙂

        Svara
  2. anonym

    Jag har ett par! Elle ja det är neoprenchaps, men neopren isolerar kroppsvärme, och dom är dessutom vattentåliga OCH snygga och tighta, inget bylsigt och halkigt utan ser ut som ett par vanliga långchaps fast i ribbat tyg då med neopren insida. Och skodda på insidan med syntetläder.
    Det enda jag använder på höst/vinter dom är uuuuuuuunderbara! Jacson Pro Chaps heter dom men tror inte dom tillverkas längre…

    Svara
  3. cia

    Ja! det finns det.
    Jag har ett par liggande i källaren som är inköpta för åtminstonde 10 år sedan.
    De är helt ok att rida i. Fast jag föredrar nog ändå min ridkjol:
    http://bjorkhaga.bloggplatsen.se/2012/12/09/9122428-provridit-i-min-ridkjol/
    Som jag roade mig att sy, då jag tyckte att orginalet UHIPs kjolar var väl dyra (ekonomisk prioritering 😉 Räknar man med matreal, tid och jobb så tror jag nog det inte är så farligt att köpa sin ridkjol). UHIPs kjolar är väldigt välgjorda och väl genomtänkta. På min hemmasydda har jag inte satt på banden som ska sitta runt benen på insidan av kjolen på, eftersom jag inte fick till någon bra lösning på HUR de skulle sitta på bästa sätt.
    Annars finns det chaps i mocka att köpa. Kolla in på Westerngrejerna på olika ridsportsbutiker/postorder.
    Mina mockachaps hänger i stallet och används flitigt när det är busväder och jag rider ute (det förekommer ju att jag rider under bar himmel oavsett väder ;-)).
    Kul att läsa och lägga sig i din blogg – som vanligt!
    🙂

    Svara
  4. rackemarie

    Har en UHIP-kjol och jag kan bara säga att det är BÄSTA köpet. Jobbar i den i stallet, rider i den vid minusgrader. Har den tunna varianten vilket räcker långt med ska lämna in den till byns sömmerska för att få en tjockare variant uppsydd.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>