Dåligt köp- besviken på Back on track-täcket!

bild(5)

Att dyrt inte alltid är lika med bra har tyvärr besannats vad gäller mitt köp av ett Back on track-täcke.

Jag funderade läääänge innan jag köpte täcket till Archie- priset avskräckte verkligen (runt 2.000 kronor) då jag vanligtvis brukar hålla mig till på sin höjd en fjärdedel av detta men eftersom så många lovordade täcket föll jag till slut till föga och köpte ett.

Och jag måste säga att täcket har gjort mig besviken från dag 1 🙁 !

Det är verkligen inte ofta jag köper något som jag blir besviken över och exempelvis Back on tracks stallbandage tycker jag är suveräna och skulle köpa igen utan att tveka men täcket, eller snarare sagt dess PASSFORM är under all kritik.

Nu kanske man kan tro att det var något ”fel” på Archies kroppsform eller nåt men lika illa som täcket satt på honom efter några timmar, nästan lika illa sitter det på Kreon.

Bilden ovan visar hur täcket satt efter ca 5 timmars användning under dagen, han har alltså inte ens legat ner och kanske av den anledningen ”rufsat till” täcket.

Nä…jag har svårt att tro att både Arch och Muppe skulle vara vanskapta och det ”intressanta” är att inga av mina, i jämförelse extremt billiga, Ullaredstäcken sitter på detta vis- tvärtom.

Jag kan bara fråga mig om jag har råkat ut för något måndagsexemplar eller om man har modifierat (läs: förbättrat) täcket sedan jag köpte mitt för kanske 2 år sedan?

Jag frågar mig också i efterhand varför jag faktiskt inte reklamerade täcket på en gång och har inget svar på det- nu är det för sent och jag får väl fortsätta att låta det mestadels samla damm på täckeshyllan.

18 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Karin

    Jag själv äger 3 olika varinter av Back on Track täcket (fleece, innetäcke med bogfrihet och ett sommartäcke för utomhusbruk) och ALLA far bak precis som för dig på Kreon. En annan tjej i stallet har nätmodellen och hon har samma problem. Så det kan ju inte vara ”fel” på 4 hästar 😉
    Back on Tracks täcken är helt enkelt för stora i hals/bog öppningen och jag ska faktiskt ta och skicka ett mail nu till dom och informera om deras ”problem”.
    Själv så använder jag täckena till och från träning och några timmar efter… Kan tyvärr inte ha på dom över natten för då har dom glidit bak och kilat fast sig så jag måste knäppa upp maggjordarna och lyfta fram täcket innan det går att öppna bog spännena 🙁

    Svara
    • Birgitta

      Då ÄR det inte som jag som är kinkig med andra ord :)! Jätteskönt att läsa om dina erfarenheter.

      Bra att du kontaktar dom, du får gärna länka till min blogg.

      Svara
  2. Paula

    Köpte en svindyrt BoT regntäcke och har samma problem där. Tycker verkligen att passformen borde vara bättre med tanke på priset. Ägt ett fodrat stalltäcke också men det sålde jag på tradera..

    Svara
  3. Johanna

    Jag har två av dessa täcken och upplever inte samma problem. Det senaste köpt för kanske 6 månader sedan. Visst det åker lite bakåt, framförallt fleece täcket. Men de är inte alls så stora i halsen som ni beskriver. Men det kanske är min häst som är annorlunda modell 🙂 Däremot gillar inte jag vecken de sytt i på nättäcket framme vid bogen. Bra grejjer verkligen, men det kan alltid förbättras såklart.

    Svara
  4. Anngelica

    Va trist. När man lagt ut så mycket pengar vill man ju kunna använda grejerna, just B o T är ju inte ”bara ett täcke” utan man har ju även ett syfte med användandet. Men kanske inte med bogskav som ”effekt” 🙁

    Svara
    • Birgitta

      Ja, precis; Back on track täcket är ju köpt för ett annat syfte än ”vanliga” täcken och därför är det extra tråkigt. Tycker att det är mycket konstigt att man inte utvecklat täcket bättre när nu så många vittnar om den dåliga passformen. Täcket har ju funnits i många år och verkar väldigt populärt.

      Svara
  5. Anna-Kajsa

    Mitt innetäcke köpte jag för ca fyra år sedan. Jag har inte problem med stort halshål, men passformen är ju inte perfekt.

    Svara
  6. Anna

    Jag har exakt samma erfarenhet av just nättäcket och sålde det också ganska snabbt. Däremot har jag ett B&T som ligger jättebra och som jag älskar. Använder det vid transport till tävling eller träning på annan ort samt även då och då som stalltäcke. Hittar det inte på deras hemsida men det är ett sånt här:
    http://www.good4u.se/?cat_id=54

    I övrigt har jag paddarna och har precis köpt ett ländtäcke. Ländtäcket i sig är fint men spännen sitter faktiskt lite märkligt och jag måste fästa dem i stropparna som man trär igenom stiglädrena. Jag har även beställt ett nackskydd men det får jag vänta på eftersom L verkar ha varit slut överallt.
    jag skulle även vilja ha ett skrittmaskinstäcke men priset..:-O Funderar på att köpa ett begagnat ryggstycke och klippa till ett gammalt fleecetäcke o sen sy in ryggstycket. 😀 Borde funka lika bra!

    Svara
  7. Madeleine

    Har oxå dålig erfarenhet av BoT täcket. Kilar fast rejält hårt i manken. Min häst fick tom skav på manken. Än änder det aldrig numer.
    Däremot benpaddarna har bra passform

    Svara
  8. rackemarie

    Har ett stalltäcke som vi köpte begagnat åt Racke arab. Tycker det sitter riktigt bra över bogen och han har problem med att bogarna kryper ut annars på många täcken.

    Svara
  9. Sofia M

    Min erfarenhet är också att dom kasar bak pga att dom är stora i halsen. Hade varit bättre om dom gjorde dom lite mindre och sen gott om marginal för att reglera i bogspännet. Risken är ju att hästen har sönder täcket när den lägger sig ner. Inte så kul med ett så dyrt täcke.

    Lustigt att ett företag som ska/bör vara djurkunniga inte har tänkt på en sådan sak. Dom kasar lika långt bak som fleecetäckena som McR vann i en Poluxtävling.

    Svara
  10. Sara P

    Jag har ett BoT-täcke i fleece som jag köpte för sex år sedan och är ovanligt nöjd med. Det har en helt otrolig passform – funkar lika bra på två av mina riktigt biffiga quarter hästar som på det betydligt spensligare halvblodet. Däremot har jag två hundtäcken som båda sitter riktigt illa 🙁

    Svara
  11. Reklameraren

    Reklamationsrätten är alltid tre år, det kniviga är att man man efter sex månader själv måste bevisa att det rör sig om ett tillverkningsfel och inte förslitningsskador. Men ett felaktigt sytt täcke kan ju inte vara annat än tillverkningsfel 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Fast ärligt talat så skulle inte ens jag ”reklameraren nr 1” ha mage att komma med täcket efter 2 år och klaga på passformen.

      Svara
  12. Erika

    Åh jag som står o funderar på o köpa ett täcke för närmare 2000kr.
    Nu blev jag fundersam hur jag ska göra.
    Täcket är de av BoT produkterna som skulle passa min ponny bäst då hon är låst i bogen samt korset.

    Och en ryggvärmare hjälper ju tyvärr inte bogen. :/
    Men får fundera lite nu då efter att ha läst detta.

    Svara
    • Birgitta

      Jag tycker att du ska köpa täcket om du kan få det på öppet köp för att prova hur det ligger på just din häst.

      Mitt täcke köpte jag till min förr-förra häst Archie på vilket det inte låg särskilt bra. På Kreon låg det lite bättre och på Vicke ännu lite bättre om inte perfekt.

      Men hästar är ju olika byggda så prova du!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>