Fredag- byta är lätt sa Kreon

”Ja, det är väl inget svårt att göra femhundra rena byten i rad…det är när jag måste trava kravlöst på halvlånga tyglar och andra hästar kan SE mig som det blir riktigt tricky”….ja, ungefär så tror jag Kreon hade sagt idag…om han hade kunnat tala…

Vi åkte alltså till X och… gudars skymning….där fanns ju 2 hästar i ridhuset som Kreon aldrig hade sett!

Då var det inte lätt att trava utan att försöka stanna upp och jag bara nickade igenkännande där jag stod och tittade på min fjantiga häst.

Men X lät sig inte bekommas utan hanterade det hela precis som jag- genom att ignorera beteendet och bara rida vidare och efter en stund så travade djuret så fint så fint.

Jag bad X att fokusera på bytena och låt mig säga så här:

Lika dåliga som de blev för mig igår lika bra blev de för X idag.

Han gjorde säkert 30 stycken varav kanske 4 var dåliga och resten superfina på hjälperna och han hade säkert kunnat göra minst lika många till.

Nu har ju X bara ett 40-meters ridhus så det fick bara plats 2 byten per långsida (i vart fjärde) men sådana ”seriebyten” gjorde han hur många som helst och hade säkert kunnat få in ett tredje om alltså ridhuset bara varit längre.

Ja, jag vet inte vad man ska säga om min mupp?!?!?

Så som han beter sig ibland skulle man lätt kunna tro att han hade kunnat bli helt uppstressad efter bara några få byten (det kunde till och med Archie bli ibland) men den här knäppgöken som alltså knappt kan trava ihop med andra hästar utan att spänna sig verkar kunna göra hur många byten som helst utan att bry sig?!?!?

Men han har ju lätt för sig och det bidrar väl i alla fall delvis till att han inte hetsar upp sig…någon annan förklaring har jag inte….

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>