Söndag- mer hopp

bild(20)

I morse fortsatte jag med den hoppövning i lina jag började träna på förra söndagen men idag hade jag utökat studsserien till 4 hinder, inte 3 som sist.

Kreon hoppade fint i vänstervaravet, försökte slinka vid sidan av ett par gånger i högervarvet men skärpte sig sedan.

Det blir ju ganska många småhopp i denna övning- jag hoppade den först 5 gånger i ena varvet, därefter 5 gånger i det andra och gjorde sedan samma sak ytterligare en gång vilket således gör 4 hopp per varv och 20 (5×4) varv  = 80 hopp.

Kreon brukar aldrig flåsa när jag har ridit men det gjorde han faktiskt under tiden övningen pågick vilket förvisso också kan ha berott på att hans päls har vuxit ut ganska mycket och att det är typ 5 plusgrader ute.

Men helt klart tror jag att detta är både nyttigt och en klok omväxling från dressyrarbetet så det tänker jag fortsätta med.

Övningen tar om ni undrar ca 35 minuter inklusive uppvärmning i lina och avskrittning och själva bygget tar väl kanske 15 minuter (att ta fram och ta bort) .

4 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>