Måndag- vädertrots

Nej, skånevädret ville inte visa sig från någon bra sida idag heller- ösregn och blåst hela förmiddagen.

Det var faktiskt så jag tyckte synd om hästarna när jag släppte ut dom i deras sjöar- frisk luft var väl det enda positiva de fick ut av dagens hagvistelse och motionen är som jag nämnt tidigare lika med noll- alla står ihopkurade och helt stilla, hela tiden.

Vädret till trots beslutade jag och Heras hjälpryttare Anna oss för att fullfölja vår plan att rida ut och det var vi mycket nöjda med när vi väl hoppade av hästarna, dyngsura efter 1 timmes skrittande och travande i blåsten.

Men det var skönt att komma ut och skönt att inse att raket och smällar-galningarna nog hade hämmats av vädret för vi hörde inte ett enda brak på vår uteritt- något som jag annars varit lite orolig för vad Kreon skulle anse om.

Senare idag lär det bullra mer men nu står han tryggt förankrad i sin box med back on tracks stallbandage runt om så det ska säkert inte vara några problem.

Soya är tack och lov inte det minsta berörd av smällare och raketer (och de avfyras i ärlighetens namn inte med samma frenesi här ute på landet som inne i Malmö där det kan låta som ett pågående krig ibland) men jag kommer ändå att vara på min vakt när vi går sista rundan för kvällen.

Nu återstår för mig att så här på årets sista dag önska er alla ett gott nytt år- fortsätt att läsa och kommentera på bloggen lika flitigt som hittills så ska jag nog också hålla farten uppe vad gäller nya inlägg!

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna

  Visst var det en rätt härlig tur ändå? Duktiga Kreon! Jag ska nog rida ut en tur nästa helg oxå om ni vill hänga på. Tror det var lördag.

  Ha en fin nyårsafton!
  /Anna

  Svara
 2. Anna-Kajsa

  Blä, här är isgata överallt, så våra hästar får en extra vilodag. Vi vågar inte ut ens med brodd, och vädret är gräsligt. Inte ens ridbanan funkar – den är en skridskobana. Vår å är extremt välfylld – vi har två öar utanför oss och de är under vatten, det är bara en massa träd som sticker upp mitt i ån. Vi blev dessutom tvungna att stänga av den stora hagen idag.

  Svara
  • Birgitta

   Usch så trist. Tycker synd om er som inte har ridhus men avundas er era hagar.

   Jag känner att jag ”måste” motionera Kreon på något vis varje dag nu; som jag skrivit om flera gånger rör han sig typ 5 meter i hagen under hela hagvistelsen och jag vill varken ha en kolik-häst eller en rodeo-uppvisning när jag rider.

   Svara
 3. Elvira

  Hej!
  Hittade precis din blogg och upptäckte att du har din häst på Grevie Hästcenter, i närheten av mig. Därför tänkte jag fråga dig en sak. Har suttit och läst igenom ett par sidor av din blogg nu och tycker dina inlägg om ”hur hade du gjort i denna situationen” är väldigt intressanta. Du och jag har en del lika åsikter och en del olika, men det är ju det som är charmen i det hela. Väldigt intressant att läsa hur folk ställer sig till saker och ting! 🙂

  I detta inlägget skriver du ”alla står ihopkurade och helt stilla, hela tiden” om hästarna i hagarna. Jag cyklar förbi ditt stall varje dag för att komma till min egen häst och tänker ofta på hur ihopkurade och stilla de står. Var själv och kollade på boxplats på Grevie för ett tag sedan, en av anledningarna till varför jag själv inte ville stå där var just pga. hagarna. Jag själv anser dem som alldeles för små plus att jag vill att min häst inte ska gå ensam. Har själv studerat min häst när han står ensam och med andra. När han går ensam (dock hästsällskap i hagen bredvid) står han stilla, i samma position som hästarna på ditt stall (ej beroende på vädret, detta gäller både i solsken och snökaos). När han får sällskap får han en mycket gladare uppsyn, såklart ganska självklart eftersom de är flockdjur.

  Eftersom du både verkar vara intresserad av andras syn på saker och ting, och dessutom har bra argument för dina egna åsikter, hade det varit intressant att höra din syn på detta. Hur ställer du dig till deras hagar och vad får dig att välja den sortens hage till din häst? 🙂

  Mvh Elvira

  Svara
  • Birgitta

   Hej Elvira och välkommen som läsare!

   Förstår din kloka och berättigade fråga.

   Det finns för och nackdelar med alla stall- hagarna är min anläggnings stora minus tycker JAG.

   Fick JAG välja skulle jag välja större gräshagar, något länge utevistelse och lunchfodring i hagen.

   Eftersom allt annat på anläggningen är perfekt har jag ändå valt detta stall.

   Jag skulle oaktat vilket INTE vågat ha Kreon med någon annan häst- han har hos uppfödaren jagat sin mamma så hon blev kroniskt halt och senare jagat ut sin bror ur hagen= ingen ”snäll” häst.

   Om inte annat tror jag ingen hästägare hade velat/ vågat släppa ut SIN häst med honom oavsett vad jag tyckte och ville.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>