Dagens (borttappade hund)fråga

VARFÖR vimlar det på Facebook av efterlysningar på kring nyår bortsprungna hundar?

VARFÖR ser man inte till att gå ut med hunden i trippla koppel så att den INTE lyckas slita sig och försvinna om den skulle bli rädd för smällare och raketer?

Förklara gärna!

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Och en rejäl reflexväst, som gärna kan sitta på inomhus också om det är så att man har folk som går in och ut ur huset. För det är lättare att hitta en fluorescerande och reflekterande hund i mörkret än en black and tan…

    Svara
  2. Anna-Karin Eng

    Och varför i hillvitti går man ens ut bland smällare med hunden? Extremt skotträdda whippisen Oscar brukar få vara i källaren på toaletten vid åska/nyår/jakt för där hörs det minst och han har det bäst. Skulle aldrig få för mig att ta med honom ut och fira in det nya året.

    Svara
    • ffanny

      hundarna måste ju faktiskt ut både på nyårsafton och nyårsdagen. På nyårsafton börjar dom ju smälla redan innan solen ens gått ner och slutar inte innan två på natten. Så hundarna måste ju få komma ut någongång trots att det smäller, jag tror varken Birgitta eller de som skriver efterlysningarna stått ute med hunden på tolvslaget, utan att hundarna sprungit iväg i något av de före, eller efter fyrverkerier som väldigt mycker förekommer

      Svara
      • Birgitta

        Som Sofia skriver så stod det faktiskt på flera efterlysningar att hunden hade försvunnit ”kring 12-slaget”.

        Sedan VET man ju som både hundägare och vilken människa som helst med vett i skallen att nyår infaller VARJE år och man vet också vad det innebär- som du skriver Fanny att det smälls hur många timmar som helst och inte bara på själva nyårsafton.

        Men just därför får man ju anpassa sin hundhållning därefter- så klart måste hunden rastas men då kanske man kan åka iväg till lugnare platser och/ eller rasta hunden på tider då det INTE smälls. Exempelvis klockan 5 på morgonen nyårsdag kan jag lova att det är tyst som i graven- just då vilar att raketgalningar ut.

        Vad jag vill ha sagt är att man borde ha sådan beredskap att ens hund inte ska kunna rymma- man får koppla den rejält, se till att hålla ytterdörren stängd, tja…vad som nu krävs.

        Jag ryser när jag tänker på vilken FASA det måste vara för en hund att rymma hemifrån mitt i natten, när det ”bombarderas” från alla håll och kanter, det är kallt och regnigt eller mycket snö- snacka om trauma!

        Svara
  3. Sofia M

    I flera av efterlysningarna stod det att hunden slet sig vid 12-slaget. Alltså har man tagit med hunden ut vid en olämplig tid på nyår.

    Jag tycker att e man så dum så man rastar hunden när det är som värst så bör man inte få ha hund.

    Svara
  4. Kicki Gustafson

    En kombination av många saker tror jag. Tex alkohol, okunskap, gäster hemma alt borta hos vänner, koppel hunden krånglar sej ur, ”han var ju inte rädd förra året”, ”han går aldrig nånstans” samt inte minst ren dumhet…

    Svara
  5. Birgitta

    Sedan är jag den första till att fatta att en hund kan springa bort av tusen anledningar och när som helst på året, min egen hund har ibland stuckit iväg och legat och tryckt någonstans utan att ge ett ljud ifrån sig- jättkul med kolsvart hund i mörker….- men just på NYÅR menar jag att man som hundägare liksom borde vara 500 % mer på sin vakt än vad man någonsin är i vanliga fall- just för att det är så speciella omständigheter.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>