Onsdag- trafik och koliktankar

Vilodag och en kort promenad utomhus i duggregn.

Jag var glad över att vara hemma innan mörkret anföll, reflexvästen till trots vet jag hur galet bilarna kör.

När jag sedan själv höll på att få en häst över huven trots att DEN hade massor av reflexer OCH  jag hade saktat in (men vad hjälpte det när den blev rädd för något och kastade sig iväg från den som ledde den) insåg jag hur lätt hänt det är och strök ännu ett tjockt streck under (inte över) min mentala anteckning ”rid aldrig i mörkret”.

Innan hemfärden kunde jag dessutom konstatera hur orättvist hästlivet är- en häst som varken överutfodras eller motioneras för lite hade kolik och väntade på veterinärbesök medan jag genom åren sett hästar som på pappret borde ha ont i magen varje dag men som aldrig haft en bokstavlig ”fis på tvären”.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Madeleine

    Verkar vara mkt kolik i Skåne nu, sandkolik? Eller för lite motion i det tråkiga vädret?

    Svara
    • Birgitta

      Har inte märkt av ökad kolikfrekvens (TA I TRÄ), just denna hästen HAR könslig mage så detta är inte första gången den har kolik.

      Men det vore inte konstigt om kolikerna ökar av just anledningarna du skriver om; hästar som står mycket still och kanske också petar i sig grus när de uttråkat försöker finna något att knapra på.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>