Torsdag- dubbelt upp

Idag har Muppis fått köra dubbla pass….stackars häst ha ha ha…

Nä…skämt å sido tycker jag så klart inte ett dugg synd om honom- hade mitt liv sett annorlunda ut hade jag mycket väl kunnat tänka mig att motionera honom 2 gånger om dagen då och då.

Inte så att jag hade rivit av 2 dressyrpass om dagen men jag hade tex kunnat skritta ut en timme på morgonen och rida dressyr på eftermiddagen eller vice versa.

Hade faktiskt en stallkamrat för många år sedan som ofta red 2 gånger om dagen och hennes häst var både välriden och mycket framgångsrik på tävlingsbanorna (i hoppning på medelsvår nivå).

Hur som helst- morgonen inleddes med löshoppning och Kreon visade som vanligt både att han kan hoppa och att han  gärna vill att det görs på hans villkor; efter några varv tröttnar han och då får man mana på honom för att han ska fortsätta medan han de första varven hoppar utan att man behöver annat än visa honom var hinderna står.

Idag blev det först några varv med räcke-räcke-oxer på den ena långsidan och ett räcke med vattenmatta under på den andra och därefter ändrade jag oxern så att det blev 3 räcken med vardera ett galoppsprång emellan.

Kreon hoppar som sagt utmärkt men eftersom jag inte vill riskera något hissar jag inte hinderna utan vi håller oss till höjder på max 120.

Eftermiddagens ridpass bestod i princip av galoppjobb- först övade jag på samling och att få Kreon att galoppera så samlat som möjligt utan att bryta av och det börjar lossna bra nu. Man kan ge honom en lite hjälpande ”dish” med spöt på rumpan- det ska ju inte bara gå långsamt utan vara energiskt också.

Efter samlingsarbetet blev det en del förvänd galopp och det har ju alltid varit Kreons paradnummer utom när han i bytes-perioder får för sig att slå om i stället för att gå kvar som han egentligen inte alls har svårt för.

Idag var det min nionde dag av de tio semesterdagar jag tagit ut en gång i veckan….gissa vad jag tycker om DET :)?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>