Mera söndag- relaxed

Inte undra på att jag vill ha nära till stallet- jag är ju alltid där minst 2 gånger om dagen och ibland till och med 3.

Så blev det idag och det berodde på att jag inte nöjde mig med morgonens hoppning utan valde att även skritta ut med Maria och Hera senare på dagen.

Jag vill ju ta alla tillfällen i akt att få ut Kreon utanför ridhusväggarna och än så länge är det fortfarande för mörkt att rida på vardagarna efter jobbet.

Att skritta är ju dessutom bara nyttigt och knappast ansträngande- tänk om vi hade haft en skrittmaskin på anläggningen- den hade jag använt flitigt (obs! som ett komplement- inte som enda motion vilket jag tror är stor risk att den fungerar som hos lata hästägare).

Hur som helst kändes Kreon ovanligt avslappnad idag- jag kan faktiskt inte minnas när han skrittade så lugnt och jag märker också att han inte längre känner ett behov av att vara limmad intill Hera utan tvärtom kan vara flera meter bakom henne (stort för honom som tidigare var som ett frimärke på henne).

Mina teorier kring avslappningen är 2:

Dels tror jag att Hera GÖR Kreon lugn men jag är också ganska övertygad om att morgonens motion hjälpte till att få honom ”redo” som X skulle uttrycka det.

Jag ska prova detta koncept längre fram- kanske rida dressyr på morgonen och skritta ut på eftermiddagen/ kvällen- tidigare har jag inte velat ”förstöra” ett fint pass genom att sedan ”bråka” med skritt ute samma dag men jag undrar om det inte kommer att fungera. Jag kan ju prova en gång i alla fall….

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>