Söndag- skärpta krav

Söndag= studshoppning och nu märks det att Kreon har kommit in bra i matchen.

Flåsandet har upphört- troligen för att han inte lägger energi på att fara omkring efter serien samt att han så klart har fått upp kondisen och tekniken.

Idag höjde jag räckena lite och det märktes att det blev liiiite jobbigare men att Kreon också fick tänka till lite; ”aha…jag måste hoppa mer uppåt för att få plats- och se till att komma in i serien utan för hög fart”.

Det såg fint ut och blir ju mer styrketräning på detta vis då han inte bara forsar igenom serien utan att egentligen ta i.

Jag tror att jag ska stanna på denna nivån ett tag nu; det finns ingen anledning att göra det FÖR svårt och därmed ”knäcka” hästens än så länge fina vilja och teknik, han har ju tidigare i hoppningen visat att han kan bli uttråkad efter ett tag och inte vilja anstränga sig och det vore dumt att hamna i det läget nu.

bild(23)

Lite fakta:

Avstånd mellan hinderna: 3 meter, hinderhöjd 50-70 centimeter

Jag har markbom framför räckena men inte framför kryssen. Jag börjar alltid med ett lågt kryss som första hinder och har även det sista hindret något lägre än de andra (lätt in- lätt ut).

Kreon får hoppa 2 omgångar per varv, dvs först 5 gånger à 4 språng i vänster, sedan höger, sedan vänster igen och slutligen höger varv som avslutning- detta gör totalt 80 språng.

Tidsåtgång: mellan 30 och 40 minuter beroende på hur länge man värmer upp och skrittar mellan varven. Numera får Kreon bara pausa den tid det tar för mig att flytta markbommarna och eventuellt höja något hinder.

Utrustning: rejäla senskydd fram, boots fram, lindor bak. Ledträns och longeringslina med delta. Longeringspiska/ körspö

En kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>