Tack My One- så sköter man reklamationer!

bild(24)
Efter detta inlägget lovar jag att inte tjata vidare om de stövlar jag reklamerade hos My One i november men jag måste bara berätta hur historien slutade!

Som jag har berättat om tidigare sköttes reklamationen inte alls bra initialt; först hände inget på över 1 månad, därefter lovade personalen att ringa upp mig dagen därpå vilket de helt glömde bort, sedan skulle butikschefen ringa mig vilket inte heller skedde men DÄREFTER!

När jag väl fick tag på butikschefen lovade hon på stående fot att jag skulle få ett par helt nya stövlar och när dessa väl hade kommit till butiken (de fick skickas efter från en annan butik) blev jag dels uppringd och dels lovad att som kompensation för allt strul få välja ut 2 ”hår/hudvårdsprodukter” ur en serie som heter Espree.

Det sistnämnda hade jag VERKLIGEN inte väntat mig och med tanke på att de produkter jag valde kostade sammanlagt 300 kronor får jag nog säga att det var mer än generöst.

Så för sista gången: tveka inte att reklamera- ni kanske inte får bonusgrejer som i detta fallet (det har faktiskt aldrig hänt mig heller) men jag kan nästan lova er att ni inte kommer att bli besvikna.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Inte osannolikt butikchefen nosat rätt på din blogg 🙂 !!
    Nu får de ju inte bara en nöjd kund utan också bra reklam!

    Svara
    • Birgitta

      Jag tänkte faktiskt tanken Prick (om bloggen). Men det spelar ingen roll- jag gör gärna reklam för de som ger service- många gånger en bristvara i vårt samhälle tyvärr.

      Svara
  2. Anna-Karin Eng

    Jag funderar på att reklamera mina nyinköpta boots från Mountain Horse. De går upp på halva vaden, fotdelen i nån slags gummi och resten i tyg. Men för att vara vinterskor så håller de fukt dåligt borta. Tre timmar ute i snön och tyget läcker igenom snö vid vristen. Har bara hänt en gång men de var lite för dyra för att jag ska gå våt om vristerna. Vad ska jag ha för argument? Vad kommer butiken ha för argument? Kanske ska jag prova att impregnera dem?

    Svara
    • CeciliaL

      Skulle INTE impregnera innan reklamation annat än om det specifikt står i skötselråden att man ska göra det. Mitt argument skulle vara att produkten är ”not fit for the purpose”. Nog borde ett par vinterstövlar palla med litet snö?!
      Bra deal du fick där Birgitta! 🙂

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>