Och så MIN dagens outfit

Jag antar att ni efter föregående inlägg håller på att FÖRGÅS av nyfikenhet på vad denna bloggägare själv har att skryta om vad gäller hennes och hennes mupps outfits.

Here goes:

Moi:

hjälm: okänt märke (kostade typ 200:– i Ullared)

handskar: okänt märke (kostade 50:– i Ullared)

ridbyxor: John Whitaker

stövlar: Jacson termostövlar (också ett Ullareds-fynd)

sporrar: från Hööks, okänt märke

ridtröja: Equipage

ridväst: HV Polo

dunjacka: Horze

 

Muppe:

sadel: Equipe Oracle

sadelgjord: Amerigo

stigläder: okänt märke köpta på Blocket

stigbyglar: från Ullared

schabrak: Mias

träns coh tyglar: Alecto Gold Medal (från Hööks)

bett: okänt märke

strykkappor: Showmaster (från Hööks)

En salig blandning av mycket billigt, rejält dyrt och allt däremellan :)!

16 kommentarer Skriv kommentar

  1. elle

    Men alltså, du måste ju ha en bild på både dig o hästen, om du ska en ”dagens outfit” -gör om,gör rätt! 😉

    Svara
  2. Linda Ferne

    Hej Birgitta! Följer din blogg varje dag o älskar den! Har själv en 14 årig dotter med 2 ponnys o är en typisk ”ponnymamma”. Dock har jag turen att ha ett barn som börjar inse att ponnysar KOSTAR..! Så vi köper bra begagnat och vårdar sakerna istället., Dyrare saker spar hon själv till genom jul/födelsepengar. Även om hon knorrar lite att inte kunna köpa allt nytt.. Önskar att fler föräldrar satte ner foten när prylstatusen skenar iväg! Mvh Linda

    Svara
    • Birgitta

      Vad glad jag blir att du gillar bloggen så mycket!

      Tycker du agerar klokt och tror faktiskt att din dotter kommer att vara tacksam över detta i vuxen ålder när hon ännu bättre förstår pengars värde osv.

      Även om jag gärna hade fått en massa grejer av mina föräldrar när jag var liten/ ung så är jag idag glad att jag lärde mig att klara mig själv, kunna leva billigt, veta hur man tjänar extra-pengar osv. Därför är jag idag inte beroende av någon, lever gott och har ett rejält sparkapital- precis så som jag vill leva.

      Svara
      • Fiddeli

        Fast ärligt talat, det enda utesluter inte det andra. Såå tråkigt att man bara verkar kunna bli en bra människa i era ögon om man som barn hade det mer eller mindre knapert och minsan fick SPARA, köpa begagnat, slita prylar tills de gick sönder etc. Varför skall det inte premieras att som förälder ge sina barn allt om man kan. Tro mig de blir inte dåliga människor för det. Mina ungar är som (nästan) vuxna varken arroganta, slarviga med pengar, noncharlanta eller på annat sätt odrägliga. Jag är STOLT över att ha kunnat ge mina älskade ungar allt, både när det gäller tid, prylar, hjälp och ponnyer.

        Svara
        • Birgitta

          Om du kunnat ge dina barn både ”tid, prylar, hjälp och ponnyer” är du bara att gratulera Fidelli, det är få ”vanliga” människor förunnat utan större eller mindre uppoffringar menar jag.

          Och det är väl jättebra om man kan göra detta- det jag ibland ser är det som JAG tycker är trist; när barnen tar allt för givet, är rent ut sagt otacksamma och ”bär sig åt”, när föräldrar måste försaka annat (kanske andra syskon också) för att ridbarnet vill ”ha och ha” utan att föräldern har förmågan att bromsa.

          Och här är ju hela samhället delaktigt- jag ser hur media, reklam osv pumpar ut budskap som handlar om konsumtion osv trots att detta inte är det allena saliggörande.

          Man ska vara ganska stark som individ (och framför allt barn och ungdom) för att kunna stå emot både detta och det grupptryck som jag upplever förekommer i umgänget.

          Svara
          • Fiddeli

            Håller med dig, fast det där har med uppfostran att göra, inte hur mycket saker man ger barnen. Två skilda saker.

  3. Madeleine

    Att lindas barn börjar inse att det kostar att ha häst beror enbart på en bra mamma.

    Svara
  4. Malin

    Bilder! Du måste ju ha foto på dagens outfit! Så imorgon får du fota!! 🙂

    Svara
  5. rackemarie

    Kom igen Birgitta! Bild! Såg du min vågade outfitbild häromdagen? Obs! att den mest var menad som ett skämt 🙂 Har också läst och sett alla dessa ungdomar i sina märkesoutfits. Jag kan säga att merparten av mina märkesgrejer inhandlas på rea. Min älskade Kyra K-jacka t ex har hängt med ett bra antal år nu och jag hittar ingen bättre. Håller med dig om att ungdomar måste bli medvetna om vad saker kostar. Dottern köper det mesta till sig och hästen för sina egna pengar, men jag betalar stallplats etc. Hon går på gymnasiet så hon tjänar inte så mycket själv. Som sagt; bild 😉

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>