Veckan som gått

Veckan som gått har varit stressig- mycket beroende på att maken varit bortrest i flera dagar och jag haft ensamt ansvar för Soya.

Och det tar på krafterna att både motionera henne ordentligt, framför allt i den kyla som rått, och att rida varje dag, jobba och allt smått som ska hinnas med utöver detta.

Kreon har verkligen jobbat på bra i veckan- på alla plan faktiskt.

Dressyrpassen har varit jättefina, han skötte sig utmärkt även hos X, liksom när han studshoppade och på båda uteritterna i helgen.

Jag vill så gärna tro att gossen börjar lugna ner sig i största allmänhet, det VERKAR så just nu men dels kan det vara tillfälligt och dels tror jag att Kreon alltid kommer att ha kvar ett stråk av sina märkligheter.

En god vän frågade mig nyligen om jag var säker på att jag inte hade ett STO vilket hon relaterade till hans flockbundenhet men jag vill snarare säga att jag har en ”dålig hingst” vilket också en NH-människa jag diskuterat detta med sa.

Mycket av hans issues verkar handla om att han vill ha någon slags koll på en inbillad flock; han kan bli orolig i sin hage om någon tar in sin häst för att rida, han har koll på hästarna i ridhuset, blir nervös på främmande platser enbart om där finns andra hästar osv.

Ja, vara hur det vill med hans imaginära könstillhörighet men den verkar ställa till det en hel del i hans lilla hjärna.

Som jag har varit inne på i tidigare inlägg tror jag att han hade mått bra av att tex gå i en skrittmaskin dagligen- ”malandet” där hade nog passat honom och gjort honom mer avslappnad- för det är bristen på avslappning i ryggen som mycket handlar om när man rider och han börjar muppa sig.

Numera ser jag bara på saken som att han inte är ”redo än”- redo att komma till arbete och detta att BLI redo kan ta allt från 0 minuter (ensam i ridhuset) till kanske 20-30 minuter (ensam på uteritt).

Sammantaget känns allt i alla fall jättefint med herrn och jag hoppas bara att det fortsätter så- det är så jäkla roligt rent ut sagt :)!

2 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Utan att avslöja för mycket (är extremt skrockfull vad gäller vissa saker) så HOPPAS jag att Kreon till att börja med får fortsätta att vara frisk då hans 2 skador förra året bidrog ganska mycket till att tävlandet inte blev som jag hoppats och planerat.

      Jag tror att Kreon behöver komma ut OFTA på tävling/pay and ride- att bara ge sig ut en gång i månaden gör att han inte kommer att kunna komma in i någon slags komfortzon tror jag.

      Mycket hänger på X:s möjlighet att tävla under våren- han får oavsett vad börja och sedan får vi se om jag kan ta vid. Jag kommer att bli mycket besviken om jag inte själv kan tävla i år och då är väl också frågan om jag behåller Kreon.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>