Torsdag- långtyglad

Även idag blev det en massa repriser av den form av dressyträning jag bedrivit ett tag nu- jag kanske ska börja tänka på ordstävet ”omväxling förnöjer” nu när jag tänker efter?

Ja, ja, det får anstå till nästa träning….

Idag blev det alltså åter en mängd skänkelvikningar, slutor (kanske de bästa vi gjort utmed långsidorna), förvända slutor i både trav och galopp och samlad galopp på volten.

Efter att ha ridit på kandaret några gånger tog jag idag på tränset och faktiskt kändes det lite….hur ska jag säga….osmidigare kanske?

Jag undrar om jag inte sitter med lite för långa tyglar på kandaret (det gör du ABSOLUT skulle Christina svara om hon läste detta….) vilket Kreon säkert tycker är skönt för när jag nu tyckte att vi skulle rida med normal tygellängd märkte jag att han helst hade velat ha längre tygel och kändes lite spjärnig när han inte fick det.

Jag påstår ju ibland att ridning med för långa tyglar är ett av de vanligaste ryttarfelen och är själv ett utmärkt exempel på detta, tyvärr för det är ju inte bara ”fel” utan ser också fult och slarvigt ut. FYYYY Birgitta!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>