Ännu en affärsidé? Jourhavande hovslagare!

Jag har ju ibland gett er tips på affärsidéer som  jag själv inte kan förverkliga av olika anledningar och här har ni en till:

JOURHAVANDE HOVSLAGARE

Denne inbillar jag mig hade kunnat tjäna en del pengar på att ”alltid vara redo” men då också ta betalt därefter :).

För om man VERKLIGEN vill iväg till sin träning/ tävling/ whatever så är i alla fall jag villig att betala en rejäl summa för snabb hovslagarservice.

Minns en lördagkväll då Archie blev skodd på en vilt främmande gårdsplan i skymningen- han hade då påpassligt (grrrr….) tappat en sko dagen innan en tävling.

Jag lyckades övertala en gammal bekant som jag inte träffat på ”hundra år” och som sedermera utbildat sig till hovslagare att förbarma sig och det var verkligen otroligt snäll att ställa upp med någon timmes varsel och ”mitt i middagen” för hans del.

Så vad tror ni om tanken- hiss eller diss?

Något ni hade kunna tänka er att utnyttja eller ställer er ordinarie hovslagare upp ”24/7”?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Vår hovslagare tvingade oss att ta tappskokompetensen istället 🙂 Fast han bor granne med oss och brukar förbarma sig ändå.

    Svara
    • Birgitta

      Hade jag känt att jag hade minsta talang för att sko hade jag försökt att skaffa mig tappskokompetens men för mig verkar skoning totalt obegripligt fast det kanske inte är så svårt som det ser ut. Sedan tror jag att man behöver träna på att sätta på tappskor då och då och så bra som min hovslagare sedan mer än 20 år tillbaka skor så hade jag inte ens fått öva en gång om året :):

      Svara
  2. Titti

    Har en hovslagare som nästan har jour!! Han ställer alltid upp om han kan, bästa hovslagaren jag någonsin haft. Dessutom är bästa kompisen i stallet grym på att slå på tappskor! Annars tror jag det är en toppen idé!

    Svara
  3. rackemarie

    Vår stallägare brukar slå på tappskor, men vår hovis kommer om han har möjlighet. Speciellt med lille Mollis vill han att vi ringer direkt eftersom hans hovar är rätt dåliga (tunna hovväggar). Helst innan han har tappat skon 😉

    Svara
  4. JohannaB

    Åker jag till hovis har vi i princip ”1-timmes garanti”! 😀
    Kalasbra!

    Svara
  5. Frida

    Ta tappskokompetens inte alls svårt att slänga på en sko faktiskt. Går att hitta billiga prylar också så man kan slå på skon tills hovis kan komma nästa gång. Är inte hoven väldigt trasig så är det rätt lätt med lite övning. Tog det när jag gjorde hästskötarexamen och det fixade man på tre lektioner =)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>