Lördag- o-skönt

Idag har jag verkligen haft fullt upp på hästfronten- ägnade bland annat någon timme under förmiddagen åt ett helt oväntat projekt som jag tänkte berätta om i ett separat inlägg imorgon.

När det var dags att rida var jag helt stelfrusen efter mycket tid ute i minusgrader och dagens ritt måste jag säga inte var speciellt behaglig.

Minusgrader och blåst på det = blä!

Dock måste jag få dela ut en förhoppningsvis inte temporär guldstjärna till min häst som även under denna uteritt skötte sig utmärkt.

Han är mycket mer avslappnad nu för tiden och de där många lösa bajsspåren efter vilka man lätt hade kunnat följa vår rutt är ett minne blott.

Så de som hävdar att Kreon är/ har varit enbart ”dum” och inte alls rädd vid uteritter får gärna försöka övertyga mig om hur en dum häst kan producera denna mängd av löst bajs som brukade kanta vår väg :).

Stenhårt i marken var det så vi kunde bara trava korta sträckor i mycket samlad trav och för övrigt skrittade vi.

Jag har fortfarande både hängslen och livrem förresten- gramanen och martingalen kommer jag nog inte att släppa på länge då framför allt den förstnämnda känns som en otrolig säkerhet OM det skulle bli hopp och skutt på uteridningarna.

Jag är så tacksam över våra ständiga följeslagare Maria och Hera- utan dom hade allting blivit så mycket krångligare.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>