Birgitta och Kreon på hovslagaräventyr!

Ja, igår utspelades ett litet äventyr för min och Kreons del- kanske tycker ni att historien är lite rolig i alla fall och/ eller så får ni ett tips inför framtiden om ni själva skulle drabbas?

Redan när X red i fredags tyckte jag att det ”klonkade” lite om skorna när han började rida och jag berättade för X hur Kreon när jag precis hade köpt honom slog i sko heeeela tiden- det var ett djä…la oväsen.

Detta har numera upphört nästan helt och gjorde även när X ridit en stund och jag tänkte inte mer på det.

Igår morse tyckte jag dock att jag åter hörde som ljudet av en ”halv-lös” sko när jag gick med Kreon till hagen och mycket riktigt- när jag lyfte på den ena bakhoven i hagen så kunde jag konstatera att skon var lös.

Jag kunde inte bedöma hur länge skon kunde tänkas sitta kvar- den satt ändå ”hyfsat” men att den inte skulle ramla av innan inbokad skoning om 10 dagar bedömde jag i alla fall som fullständigt osannolikt.

Vad göra? Jag hade planerat att rida ut med Maria och Hera klockan 13.00 och ville helst inte missa detta och även söndagen inbegrep planer då bakskor är ett måste.

Ringde min hovslagare (klockan var då 8) som inte svarade och då började min hjärna arbeta på högvarv.

Även OM han hade svarat kunde jag ju inte veta när han skulle kunna komma- att han skulle kasta sig i bilen under helgen förstod jag vore för mycket begärt men kanske skulle han även vara uppbokad under några vardagar?

Och nu när det ser ut som det gör i hagarna (stillastående hästar) så MÅSTE jag rida och vill inte göra det utan denna ringsko som Kreon fått just för att hjälpa bakbenen.

Den hovslagare som en gång tidigare hjälpt mig akut och som då bodde nästan granne med stallet flyttade för ett tag sedan så honom kunde jag utesluta….hjärnan fick jobba vidare och se där: BINGO!

Jag kom på att ju i princip alla travstall inne på Jägersro skor sina egna hästar och tänkte att jag kunde köra dit (det tar 15 minuter) och höra om någon kunde förbarma sig.

Sagt och gjort- klockan 9 stegade jag in i det första stallet på Jägersros stallbacke och fick napp DIREKT!!!!!

En ung dansk kille svarade ”ABSOLUT” på min fråga om jag kunde köra dit Kreon inom en timme och så blev det också.

Tack och lov skötte sig min kära häst som en klocka i denna för honom ovana miljön och skon var åter fast förankrad på mindre än 10 minuter.

Jag frågade killen om 200 kronor var OK som tack för hjälpen och det tyckte han så vi var säkert mycket nöjda båda två.

Jag har många gånger tackat min lyckliga stjärna att jag har egen bil, eget släp och en lättlastad häst- i hästsammanhang är detta tillsammans med pengar och lite initiativförmåga värt ALLT :).

Tänk om jag hade bott någonstans i Norrlands obygd?

Tja..då hade väl Kreon fått gå utan sin sko i några dagar gissar jag men när det gäller sådant här vill jag inte vänta en SEKUND- än mindre dagar.

På vägen hem ringde min hovslagare och undrade vad som stod på och då kunde jag lugna honom med att allt redan var ordnat vilket säkert han också uppskattade :):

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Bra idé! Jag som står bland travare vet att det är en del ”ridhästfolk” kommer och får hjälp med tappskor 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Se där- det är väl trevligt när man kan ”samarbeta över gränserna”- jag har tyvärr oftast upplevt motsatsen dvs att ridhästfolk ogillat travfolket och vice versa fast vi säkert har mycket att lära av varandra.

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Det är en fördel med området där jag bor. Vi har otroligt kompetent travfolk här, och vi har jättebra samarbete med dem.

        Svara
  2. Sara P

    Bor man i Norrlands inland, eller som jag i Skånes Norrland, får man se till att gå kurs och lära sig slå på tappskor. Eller – ännu bättre – man skickar sin make på en sådan kurs. Då kommer skon på plats utan att man själv får ont i ryggen 😛

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>