Söndag- dubblett känns rätt

Även denna söndagen fick Kreon köra dubbla pass det stackars djuret :).

Först studshoppning i ridhuset på morgonen och sedan en skrittrunda på 65 minuter sent på eftermiddagen.

Hoppningen gick utmärkt- numera hoppar Kreon utan tvekan i båda varven och utan att slösa energi på annat än just sina språng.

Under eftermiddagens skrittrunda hade vi sällskap av Anna och Hera och tiden bara flög iväg medan vi tjejer babblade på :).

Annars har det inte hänt något mer spännande denna dag och det har faktiskt varit skönt att bara ta det lugnt efter en intensiv vecka.

NU ÄPPELPAJ!

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Hoppar du aldrig uppsuttet och i sådana fall varför inte? Du kanske har skrivit om det redan men visst hoppade du din förra uppsuttet minst en gång i veckan?

    Svara
    • Birgitta

      Jag har hoppat alla mina hästar uppsuttet, även Kreon någon enstaka gång men med honom känns det för risky.

      Han är som bakskygg och sparkar bakut/ far iväg otroligt häftigt OM han skulle råka riva ett hinder. Det känns för osäkert att sitta i en hoppsadel när han gör detta.

      Svara
  2. CeciliaL

    Bra med både varierad träning och dubbla pass tycker jag, men hur ORKAR du sitta och skritta i över en timme?! Alltså inte ett enda steg utöver skritt? Jag får ont i baken om jag ska sitta och skava så länge! 😀

    Svara
    • Birgitta

      Det finns nog flera skäl till att min sadel kostade över 30.000- ett är att den är som en skön soffa att sitta i.

      Minns min gamla hoppsadel (Stübben) som jag fick ont i ryggen av efter 15 minuters skritt.

      Svara
      • CeciliaL

        Min kostade visserligen inte 30K kr, men det är en bra kvalitetssadel (Albion som är mycket bekväm), men sitta och skritta i timmar tycker jag inte är bekvämt ändå (förutom att det är så tråååkigt – fast kanske inte på din galning, hehe!). Får inte ont i ryggen eller nåt, men tycker det är obekvämt i baken. I en stoppad mjuk distanssadel kan det väl gå an, men..nä… varför ska ni skritta hela vägen?

        Svara
        • Birgitta

          Dels var det fruset i marken och dels kör jag rena skrittpass ibland- helt kravlöst. Passar bra på min häst som behöver slappna av.

          Svara
          • CeciliaL

            Nä, det är klart, om det är fruset förstås, det tänkte jag inte på. Fattar oxå att den herren kan behöva avslappning! 🙂

  3. Åsa T

    Vi tog också en skrittrunda i går på över en timme, jag känner att min häst uppskattar dessa promenader. 🙂 Igår var marken för hård för något annat och han får gärna ladda lite energi till träningen i kväll. 🙂 Jag brukar få till kanske ett sådant skittpass varannan vecka, får jag inte det (jag rider inte ut på våra vägar själv) så får han ett pass i skrittmaskinen i stället.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>