Måndag- hemläxa

Under dagens dressyrpass i ridhuset insåg jag att jag inte hade övat på en av hemläxorna från förra tisdagen: att galoppera upp på medellinjen, bryta av till skritt och därefter fatta ny galopp.

Detta tyckte ju Kreon var svårt förra veckan, han ville inte bjuda ärligt fram i skritten och inte heller fatta den nya galoppen rakt utan att kränga men idag tyckte jag faktiskt att jag fick till det bättre. Lite uppeldad blev han efter ganska många repetitioner men på det stora hela blev det godkänt.

Skänkevikningar gjordes också och även de var fina liksom slutorna.

Bakdelsvändningarna som jag också skulle öva på gick väl sådär, lätt för höger skänkel, svårt för vänster, möjligen nåååågot bättre än sist men det är långt kvar. Petar man till bogen med spöt kan man få en sur spark med den sidans bakben i respons- inte riktigt det gensvar jag önskar.

Men sammantaget kändes Kreon fin och med tanke på hur mycket det blåste ute förhållandevis behärskad.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. ♛ 79:an-långt ifrån perfekt

    Å, låter som en bra övning den ska jag göra med Nevve imorgon. Tempoväxlingar och kontroll i allmänhet är bra för oss båda, men jag tenderar att fastna i ”samma övningar jämt”-träsket så det var toppen att hitta en ny grej att träna på! Tack!!

    Svara
    • Birgitta

      Ja, jag tycker att Christina har bra övningar som kräver att man ”håller tungan rätt i mun”- vissa låter enklare än de sedan visar sig vara- i alla fall om man ska göra dom 100 % korrekt.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>