Torsdag- samlad

Vågar jag tro att min vädjan om lite vår i ett nyligt inlägg blev hörd av högre makter?

Hur som helst lös en härlig sol på oss mest hela dagen och har nog också lyckats smälta bort en del av det hemska islager som ligger här och var och bara väntar på att någon ska ramla och slå sig.

Vår stallplan var i alla fall ok och jag lyckades lämna den med både bil och släp utan problem för att köra till X.

Väl på plats blev det fokus på galoppen i allmänhet och förvänd och samlad galopp i synnerhet.

Den förvända galoppen har aldrig varit några problem för Kreon under lugna omständigheter (som det ju är på träning) men att samla galoppen har han inte lika lätt för- det kräver en helt annan styrka som Kreon fortfarande håller på att bygga upp.

Visst går det bättre och bättre men det är ju inte så att han än så länge står mer eller mindre på stället och galopperar.

Jag märkte nyligen att det är lättare att ”lura” in honom i en samlad galopp på långsidorna hellre än på volten där han mer har lärt sig vad som komma ska och ibland bryter av till trav och även X tillämpade denna metod med bra resultat.

Ett tag tog X tyglarna i en hand och använde den andra till att touchera Kreons lår och skank i sprången och detta tog den lilla hästen på helt rätt sätt för även om han vid något tillfälle tog något jämfotahopp så FORTSATTE han att galoppera i stället för att tjura ihop.

Han bar sig också mycket fint och X hade ingen tyngd i sin enhandsfattning- precis den självbärighet man vill ha.

X kan ibland mitt under en trav eller galoppsekvens lätta på tyglarna och låta Kreon bli lång och låg vilket både blir en liten belöning/ paus för Kreon men också en kontroll av att hästen bär sig själv.

Som många gånger förut slog det mig idag hur väldigt snäll X är mot Kreon- inte att förväxla med mesig eller icke-krävande men han tappar aldrig någonsin humöret eller blir ens irriterad om Kreon skulle visa sin ”jag-är-inte-redo”-sida och jag undrar om den lilla Muppen förstår vilken tur han har som har fått en sådan ryttare att hjälpa mig. Han borde vara tacksam :)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>