Dagens (prioriterings)fråga

Scenario:

Du deltar i en tävling ordnad av en stor hästtidning och vinner densamma.

Förstapriset är något av dessa alternativ som du får välja fritt:

* 1 timmes ridning/träning för VALFRI ryttare/ tränare (Kyra, Edward Gal, Adelinde C, Jan Brink..vem du vill) i ridhus som du själv väljer (dit du tar hästen på egen bekostnad).

* Hjälm av valfritt märke för upp till 10.000:- (som du inte får sälja vidare eller byta mot kontanter)

* Valfri produkt för max 2.000:– från valfri hästaffär/ grossist

Vad väljer du och varför?

31 kommentarer Skriv kommentar

      • Linn

        Fast i ett annat inlägg förklarade Trasselkvast att hon minsann betyalade mer i skatt än vad vi andra har i årsinkomst så det är säkert inget problem att ta hästen till Dubai det fallet. 🙂

        Svara
        • Lisa

          Linn: Vilken otroligt onödig kommentar, exakt vad tillför den det här inlägget och frågan som Birgitta ställde? Det är konstigt att pengar ska vara så jäkla känsligt. Och bara för att man betalar lika mycket i skatt som många människor har i årsinkomst (jag betalade närmare 250 000 i skatt förra året) så betyder det inte att man har ”hur mycket pengar som helst”. Ju mer man tjänar, desto mer skatt får man betala… Bitterhet är aldrig klädsamt och det skiner igenom trots en smiley efter det man har skrivit…

          Svara
          • Linn

            Är inte det minsta bitter Lisa, varför skulle jag vara det? Men nog tycker jag ändå att det är lite osmakligt att hävda sig mot andra genom att tala om hur mycket pengar man har. Slappna av och tål att man driver lite med endel halvt uppblåsta kommentarer, jag lovar att livet blir lite roligare om du ser det humoristiska i tillvaron och inte tar fåniga saker som en kommentar på en blogg på så stort allvar 🙂 /Bitter-Linn

  1. Emma

    Träningen utan tvekan! De andra sakerna kan man spara ihop till men att få träna för en världsstjärna är få förunnat! 🙂

    Svara
  2. Åsa T

    Jag tror att jag skulle valt träningen, även om den förmodligen inte gått så bra pga av nervositet.. 😉 Tänk att få träna för RGB. Det hade varit spännande! Hjälmen kvittar mig precis och köpa saker för 2000 spänn gör jag ju ändå om jag behöver något nytt. 🙂

    Svara
  3. Betty

    Träningen! 😀
    Kommer finnas ridhus i mitt nya stall, så hade nog blivit där. Känner att man får mest ut av det när hästen är på hemmaplan och så avspänd som möjligt!

    Kram!

    Svara
    • Birgitta

      Hade också valt träningen, det är ju till skillnad från det andra troligen en once-in-a-lifetime-grej.

      Hade nog valt Edward Gal….

      Hörde förresten ryktas att han hade gett någon form av lektioner för 4000:– per ekipage, man fick då rida i 20 minuter :)!!!! Vet inte om det stämmer eller hur mycket man hinner ”lära sig” på så kort tid.

      Svara
  4. Titti

    Träning så klart för valrfri hopptränare i vårt hemma ridhus!! Varför skulle man vilja ha en hjälm för 10 000??? och 2000 är inte jättemycket pengar i hästsammanhang!

    Svara
  5. Cecilia

    Träning för Adelinde, lätt. Hon visade verkligen att hon var en supertrevlig och cool tjej med fötterna på jorden när vi fikade med henne i höstas.

    Svara
  6. Eva i Lux

    Jag vet att jag inte vill ha en hjälm för 10,000 pix.

    Jag vet att jag skulle hellre SE på en toppryttare under ridning som endast talar till mig solo och förklarar vad han/hon gör och varför etc. Men att själv rida EN timme för sån tränare, skulle nog bara göra mig och min häst frustrerad. Sen ska man ju betala resan till denna person (eller missförstod jag).

    Nä, jag sticker ut hakan och vill ha de 2,000 pixen till ett nytt träns för Calvin!

    Svara
  7. AnnH

    Jag hade definitivt valt hjälmen eller annat för 2.000. Eller så hade jag lagt träningspengen på en av de eminenta tränare jag redan har. En endaste träning för en tränare man inte känner är faktiskt inget jag ser som jätteintressant och ffa så anser jag inte att det ger så mycket (mer än ibland förvirring).

    Jag har tränat enstaka träningar för ytterst namnkunniga tränare och det är KUL och intressant men jag kan faktiskt inte påstå att en enda av dem har givit något för den RIKTIGA utvecklingen av mig som ryttare eller mina hästar utan de är de upprepade träningarna som gör detta – den RÖDA TRÅDEN. Detta betyder inte att jag anser mig förmer än dessa skickliga tränare/ryttare utan bara en personlig erfarenhet av vad one-day-stands 😉 egentligen ger. Eller snarare inte ger. Hade priset varit en längre tidsperiod hos tränaren eller upprepade tillfällen hade det varit en helt annan sak.

    Svara
    • CeciliaL

      Jag skulle skriva nanting liknande – haller verkligen med AnnH! Jag skulle inte vilja ha EN enda traning for en tranare, hur beromd eller talangfull denne an ma vara. Jag tycker det tar ett tag att komma till det stadiet da man verkligen kan astadkomma nagot med en tranare, sa jag skulle isafall hellre ta fem traningar med en bra men mindre beromd tranare, an en enda traning med nagon varldsberomd. Sa jag valjer ocksa hjalmen for 10Kkr! 🙂

      Svara
        • CeciliaL

          Jag skulle givetvis valja en som INTE var ful, utan snygg och cool och med en rad DIAMANTER samt ormskinnsinlagg etc. 😀
          Forresten tycker jag gammaldags sammetshjalmar ar saaaa mesiga och fula nufortiden – konstigt vad man kan andra sig nar man blir utsatt for trender sa dar litet undermedvetet under en lang period. Jag minns sa himla val nar ’man’ tyckte den sportigare stilen av hjalm som nu ar trendig, var sa anskramligt ful, och nu ser de ju helt normala ut. Eller hur, det maste val t o m du tycka vid det har laget, Birgitta? 😀

          Svara
          • Birgitta

            Faktiskt tycker jag fortfarande att de ”klassiska” hjälmarna är snyggast men I SAK instämmer jag och förstår vad du menar- jag har också ändrat mig vad gäller ANDRA saker som jag initialt tyckt varit fula :). Modets och reklamens makt….

  8. Madeleine

    Jag har provat en sådandär ny hjälm, uvex eller något liknande hette den.
    Den var riktigt skön och jag såg inte sådär gräsligt hemsk ut som jag brukar i hjälm.
    Ska köpa en !!

    Svara
  9. Linda Ferne

    Träningen såklart! Även om en enstaka gång inte kanske gör ens ponny till nya Totilas, så bara upplevelsen hade ju varit fantastisk! O kanske hade man fått nya vinklar på sin egen träning hemma o utvecklat den tillsammans med vanliga tränaren.. Mvh Linda

    Svara
    • Birgitta

      Jag tycker som du Linda. Jag hade mer gjort det för själva ”upplevelsen” (att få rida för en ryttare jag kanske aldrig annars ens hade fått träffa IRL) än för att jag hade tänkt att just denna enstaka timme skulle ge mig massor. Sedan HADE det kunnat hända att man fick ett enda tips som gjorde att man ser på ett problem man har med helt andra ögon och kommer till en lösning man annars inte hade gjort.

      Hjälmarna för tusentals kronor tycker jag är fula och hade inte velat ha dom gratis och utrustning för 2000:–….tja…det kan jag dels köpa ändå och dels har jag allt jag behöver.

      Svara
  10. Anna-Kajsa

    Jag skulle välja tränare med omsorg. Jag har också varit med om ”kändistränare” som inte lägger något större engagemang i ett ekipage de inte tränar regelbundet, men jag har också fått en riktig wow-upplevelse av ”enstaka-träning”. Fast en fördel då var att även min tränare var med och tränade – och vi kunde därför resonera om vad jag lärt mig och förvalta det tillsammans.

    Svara
  11. Madeleine

    Glömde att jag valt träningen. Men försökt få tränaren att rida igenom min häst riktigt ordentligt.
    Jag har provat en del ”kända” tränare och tyckt att deras engagemang varit lite tråkigt.

    Svara
    • Birgitta

      Jag har all förståelse för om man som mycket namnkunnig tränare inte tycker att det ger något att träna ekipage på min nivå men då ska man inte heller HA träningar (läs: ta betalt för icke-engagemang).

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>